bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,287.96 7.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.44 9.52%
bnb
BNB (BNB) $ 511.27 10.82%
solana
Solana (SOL) $ 177.92 12.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.581983 5.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.605356 11.19%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128134 13.39%

Paylaş

Bitcoin Nereye Gidiyor? | Kriz Gerçekten Atlatıldı Mı?

Elif Tümen’in sunumuyla bu hafta Bitcoin ve kripto paralarda yaşanan son durumu analiz ediyoruz. Ünlü analiste göre Bitcoin alım bölgesine giriş yaptı. Peki Bitcoin’in yükselişi devam edecek mi, Bitcoin yükselecek mi? Bakalım önümüzdeki günlerde Bitcoin ne olacak? Tüm bunlar ve daha fazlasını sizler için derledik.

Kriz Gerçekten Atlatıldı Mı?

Geçtiğimiz hafta ABD bankacılık sisteminde yaşanan sıkıntılar bu haftaya da taşındı. Silvergate, Signature ve Silicon Valley Bank peş peşe iflas bayrağını çekti. Hal böyle olunca ortalık biraz karıştı. Her ne kadar kriptolarla ilişkilendirilse de bu üç bankanın iflasını hızlandıran temel faktör, FED’in faiz artırımları karşısında doğru önlemleri almayarak tahvil konusunda yanlış adımlar atması oldu. 

Olaylar zincirinin ardından Signature Bank yetkilileri kriptolara karşı net bir mesaj vermek için bankanın kapatıldığını savunurken; ABD Başkanı Joe Biden, bu bankalarda mevduatları bulunan vatandaşların sigorta kapsamında garanti altına alındığını açıkladı. Tüm bunların üstüne Amerikan Merkez Bankası FED Acil koduyla toplandı. JP Morgan’ın açıkladığına göre FED 2 trilyon dolara varan bir kredi sağlayarak finans sistemini ayakta tutacak bir kurtarma paketi hazırladı. Bu konuda daha detaylı bilgi için özel bültenimizi izleyebilirsiniz.

ABD’de yaşanan bu kriz söndürülse de korkulan bulaşma etkisi gerçek oldu ve kriz Avrupa’ya sıçradı. İsviçre merkezli Credit Suisse Bank’in hisseleri önce yüzde 25 gibi rekor seviyede düşüş görürken, hisse için devre kesici uygulandı. Credit Suisse’e gerekli likidite sağlanacaktır şeklinde açıklama yapan İsviçre Merkez Bankası’nın 54 milyar dolarlık kredi sağlayarak bankayı kurtarma planını devreye soktuğu belirtildi. Hisseler yeniden yüzde 40 gibi bir yükseliş sağlayınca kriz atlatıldı.

Tüm bunlar küresel piyasalarda krizin yayılma endişesini artırırken resesyon beklentilerini de körükledi. Ayrıca kriptoların regüle edilmesi konusunu da yine gündeme getirdi.

Öte yandan Amerika’da enflasyon verisi yıllık yüzde 6 olarak açıklandı. Beklenti dahilinde gelen veri sonrası piyasalar rahatladı. 19 bin dolara kadar sarkan Bitcoin verinin ardından 26.380 dolar seviyesine kadar yükseldi.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala