bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,173.66 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.87 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 597.39 2.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.62 0.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517019 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455511 1.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148869 0.37%

Bitcoin madenciliği zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesinde

bitcoin madenciligi zorlugu tum zamanlarin en yuksek seviyesinde

Bitcoin madenciliği zorluğu, tarihi bir yüksekliğe ulaşarak kripto para piyasalarında yeni bir heyecana neden oldu. Uzmanlar, bu eğilimin madencilerin Bitcoin’in geleceği konusundaki inançlarını yansıttığına inanıyor.

Bitcoin Madencilik Zorluğu Rekor Kırdı

Bu hafta, Bitcoin’in madencilik karmaşıklığı hiç olmadığı kadar yüksek bir değere ulaşarak 55,62 trilyon hashe çıktı. Bitfinix uzman ekibi, bu artışın “madencilerin mevcut Bitcoin fiyatının hak ettiği seviyede olduğunu ya da belki gerçekte olması gereken değerin biraz altında olduğunu” düşündüğüne işaret ettiğini belirtiyor.

Coinwarz’ın istatistiklerine bakıldığında, 2021 Temmuz’unda Çin’deki kısıtlamalar sonucunda birçok madencilik faaliyetinin sonlandığını ve bu tarihten itibaren karmaşıklık seviyesinin sürekli arttığını görüyoruz. Ayrıca, Eylül ayının başlarında ağ için bir zorluk düzenlemesi daha bekleniyor ve bu düzenlemenin de artış yönünde olması muhtemel.

Bununla birlikte Bitfinix’in en son yayınladığı raporda, bu karmaşıklık artışının madencilerin satışta bulunmadığı bir döneme denk geldiği belirtiliyor. Bu, madencilerin Bitcoin’in yakın gelecekte değer kazanacağına olan inancını yansıtabilir. Son olarak konu hakkında açıklama yapan uzmanlar, “Madenciler, Bitcoin madenciliğine daha çok kaynak ayırarak büyük bir kar elde etme umuduyla hareket ediyor” açıklamasını yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala