bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,871.31 3.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,918.01 3.94%
bnb
BNB (BNB) $ 587.56 1.43%
solana
Solana (SOL) $ 146.03 4.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503657 2.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447173 3.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144647 4.16%

Bitcoin (BTC) Boğalarından, Enerji Kullanımı Konusundaki Eleştirilere Yanıt Geldi

bitcoin

Ünlü Bitcoin (BTC) boğaları Michael Saylor ve Max Keiser, Bitcoin’in enerji kullanımına yönelik eleştirileri cevapladı.

Bazıları Bitcoin’in aşırını enerji kullandığını söylese de, Michael Saylor Bitcoin’in enerji kullanımının, merkeziyetsiz ağı on yıldan fazla bir süredir güvende tutan ve küresel ölçekte benimsenmesini sağlayan şey olduğunu ifade ediyor:

“Bitcoin’in enerji kullanımı konusunda endişeli miyim? Aslında hayır. Bitcoin’in şifrelenmiş olan bir enerji duvarıyla korunduğunu hissediyorum ve işin içinde çok fazla enerji olmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu ağın güvenliğini sağlıyor.

Eğer 12 sunucumuz olsaydı ve bu 12 sunucu içerisinde 200 milyar doları koyabilecek kadar güveniyor olsaydık, bunun çok daha riskli olduğunu düşünürdüm. Dünyadaki tüm parayı korumak için hızlı  ve anlamlı ucuz kısayollar bulmakla gerçekten ilgilenmiyorum.”

Saylor ayrıca, blok zincirindeki işlemleri onaylamak için enerji harcayan Bitcoin (BTC) madencilerinin, genellikle boşa harcanabilecek elektriği kullandıklarını iddia ediyor:

“Bitcoin madencileri en sona kadar gidiyor. Boşa harcanacak olan enerjiyi kullanıyorlar.  Kapatılmak üzere olan doğalgaz kuyuları buna bir örnek.”

Max Keiser da Bitcoin’in enerji kullanımını savunan açıklamalar yaptı:

“İnsanlar doları neyin desteklediğini söylüyorlar? Ekonomist Paul Krugman’a göre doları destekleyen şey Pentagon ve silahlı adamlar. Pentagon sırf Pentagon’un tanklarını jetlerini ve benzinlerini doldurmak için günde 250 milyon dolar harcıyor.

ABD dış politikası, doları kullanmanızı istiyoruz aksi takdirde halkınızı bombalayıp öldüreceğiz. Bizim dış politikamız yıllardır bu. Bunların hepsi çok verimsiz. Bitcoin’in enerji kullanımı beni endişelendirmiyor. Bu enerji ağ için oldukça önemli.”

Keiser, Bitcoin’in dünyayı yenilenebilir enerji kullanmaya sevk edebileceğini de ifade ediyor:

“Bitcoin, sektörü yenilenebilir enerjilere doğru iteliyor. Biliyorsunuz şu anda dünyadaki en ucuz enerji güneş ve rüzgar. Bitcoin’in de faydalandığı şey bu. Yenilenebilir enerji gerçekten yükselişte.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala