bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,435.73 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.39 1.73%
bnb
BNB (BNB) $ 583.87 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 147.50 4.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520117 2.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441896 1.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149223 4.19%

Binance’in Son Hamlesi USDC Akışını Hızlandıracak

binancein son hamlesi usdc akisini hizlandiracak

Binance kısa bir süre önce aralarında Circle’ın stablecoin’i USDC’nin de olduğu bazı stablecoin’lere desteğini sonlandıracağını açıklamıştı. Binance’in bu hamlesinin ardından Circle CEO’su açıklama yaptı.

Circle CEO’suna Göre Bu Hamle Daha Fazla USDC Akışı Sağlayacak

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, kendi stablecoin’i BUSD’nin Pazar payını artırmak için aralarında USDC’nin de olduğu üç stablecoin’e olan desteği sonlandıracağını ve bu fonların BUSD’ye dönüştürüleceğini açıklamıştı. Binance yaptığı bu açıklamada, USD Coin (USDC), Paxos USD (USDP) ve trueUSD (TUSD) stablecoin’lerinin artık platformu üzerinde alınıp satılamayacağını ve kullanıcıların Binance üzerinde sahip oldukları bu varlıkların Binance USD (BUSD) olarak değiştirileceğini duyurdu.

binancein son hamlesi usdc akisini hizlandiracak 2

Binance’in bu kararı kripto ekosisteminin temel bir kısmına dokunuyor. Tüccarlar, fiyatları ABD doları gibi bir varlığa sabitlenen kripto para birimleri olan stablecoin’leri geleneksel devlet tarafından verilen (fiat) para birimleri ile Blockchain ile işlem gören dijital varlıklar arasında bir köprü olarak kullanır. Stablecoin’lerin birleşik piyasa değeri, iki yıl önce 20 milyar doların altındayken şimdilerde ise 160 milyar dolar değere sahip. Binance’in BUSD pazar payını artırmak için aldığı bu kararın ardından Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire açıklamalarda bulundu.

binancein son hamlesi usdc akisini hizlandiracak 3

Jeremy Allaire açıklamasında, “değişim muhtemelen Binance’e daha fazla USDC akışına yol açacağını” belirtti. Allaire açıklamasında kripto tüccarlarının Binance dışında BUSD kullanmadıkları için “bu tercih edilen çapraz CEX (merkezi borsa) ve DEX (merkezi olmayan borsa) stablecoin rayı olarak USDC kullanımına büyük olasılıkla fayda sağlayacaktır.” ifadesini kullandı. Bir Binance sözcüsü ise, firmanın borsada işlem gören token sayısını azaltma hedefinin stablecoin likiditesini yoğunlaştırmak olduğunu ve Binance’in bu kararından önce Circle ve diğer üçüncü taraflarla iletişime geçtiğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala