bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

Binance CEO’sundan WazirX Açıklaması

binance ceosundan wazirx aciklamasi

Dünyanın günlük işlem bakımı açısından en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, WazirX satın alımı hakkında açıklamalarda bulundu. Binance CEO’su Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, WazirX’in satın alımının hiçbir zaman tamamlanamadığını belirtti.

Binance CEO’su WazirX Satın Alımını Reddetti

Hindistan’ın en büyük kripto para borsalarından birisi olan WazirX kara para aklama suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı. WazirX’in kurucularının ülke dışına kaçması sonrasında kullanıcılar WazirX’te neler olduğunu merak ederken son olarak Hindistanlı yetkililer, kara para aklama soruşturmasının bir parçası olarak WazirX fonlarındaki yaklaşık 8 milyon doları dondurmuştu.

WazirX’in bir süredir Binance tarafından satın alındığı düşünülüyordu. WazirX platformunda yaşanan bu olayların ardından elbette ki gözler Binance’e çevrildi. Binance’in kurucu ortağı ve CEO’su Changpeng Zhao, şirketin duyurulan bir WazirX satın alımını asla tamamlamadığını belirtti. Changpeng Zhao, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Binance, WazirX’i işleten ve orijinal kurucular tarafından kurulan Zanmai Labs’ta herhangi bir hisseye sahip değil. 21 Kasım 2019 tarihinde Binance’in WazirX’i satın aldığına dair bir blog gönderisi yayımlandı. Bu işlem hiçbir zaman tamamlanmadı. Bu nedenle Binance, WazirX’i işleten varlık olan Zanmai Labs’ın hiçbir zaman hisselerine sahip olmadı. Binance sadece WazirX için cüzdan hizmeti sağlıyor.

binance ceosundan wazirx aciklamasi 2

Changpeng Zhao açıklamasının devamında, “Ağ ücretlerinden tasarruf etmek için zincir dışı tx kullanan entegrasyon da var. WazirX, kullanıcı kaydı, KYC, alım satım ve para çekme işlemlerini başlatma dahil olmak üzere WazirX borsasının diğer tüm yönlerinden sorumludur.” ifadesini kullandı. Changpeng Zhao’nun bu paylaşımı sonrasında WazirX’in kurucusu olan Nischal Shetty ise Twitter üzerinden Zhao’nun açıklamalarını yalanlayarak, WazirX’in Binance tarafından satın aldığını belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala