bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,165.39 1.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,941.30 2.57%
bnb
BNB (BNB) $ 588.05 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 148.16 0.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501473 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450104 1.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145566 2.96%

Berenberg: Microstrategy, halving’den pozitif etkilenecek

Microstrategy Halvingden Pozitif Etkilenecek

Bitcoin’de halving’e bir yıldan az kaldı. Halving’in BTC fiyatını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor. Halving tarihi yaklaştıkça BTC ile ilgili analizler artmaya başladı. Yatırım şirketi Berenberg, Bitcoin halving sürecinin Microstrategy hisselerinde yükselişi tetikleyebileceği tahmininde bulundu.

MicroStrategy 150 Milyon Dolarlik Bitcoin Aldi2

Berenberg’den Microstrategy analizi

Yatırım şirketi Berenberg, Microstrategy hissesi (MSTR) için fiyat hedefini 430 dolar olarak açıkladı. Berenberg’in analizinde şirketin kasasında 150 binden fazla BTC tuttuğuna dikkat çekti. Şirketin bilançosunun halving ile oluşacak Bitcoin rallisinden pozitif etkileneceği kaydedildi.

Bitcoin halving’i 26 Nisan 2024’te gerçekleşecek. Halving ile madencilik ödül oranı yüzde 50 oranında azalacak. Bu durumun BTC fiyatında yükseliş yaratması bekleniyor.

Berenberg’e göre ilk üç Bitcoin halving baz alındığında rallinin dört ay sonra başlayacağı belirtildi. Dördüncü halving ile birlikte başlaması beklenen rallinin Ekim 2025’e kadar devam edebileceği kaydedildi. Analizde güçlü bir ralli yaşanması halinde MSTR hisselerinin yükselişin muhtemel olduğuna dikkat çekildi.

Microstrategy hisseleri, yıl başından bu yana yüzde 181 artış gösterdi. MSTR, dün yüzde 7 yükselişle 407,71 dolardan günü tamamladı. BTC’nin fiyatı ise yüzde 84 yükseliş yaşadı.

Bitcoin arzının önceden belirlenmiş yolu olduğunu belirten Berenberg analistleri, Bitcoin’e olan talebin gelecekteki bir rallinin potansiyel büyüklüğünü tahmin edebilmek için ölçülmesi gerektiğini ifade etti. BlackRock CEO’su Larry Fink, geçen hafta BTC’nin dijital altın ve uluslararası bir varlık olduğunu dile getirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala