bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Bakan Mustafa Varank, Kripto Paralar İle İlgili Açıklamada Bulundu

varank2

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HaberTürk’ün canlı yayınında kripto paralar ile ilgili konuştu. Varank, kripto para ile ilgili düzenlemelerin gündemde olduğunu ifade etti.

Varank, kripto paralar ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Kripto paraların borsa tarafı var. Daha çok dolandırıcılık bu tarafta görülüyor. Kriptolara hep şüpheyle yaklaşıyorum bu tabii ki hükümetimizin bir politikası değil, ancak kişisel görüşüm bu yönde. Ama bugün geldiğimiz noktada kripto varlıklar dünyada özellikle paranın bollaşmasıyla birlikte farklı bir yatırım aracı olarak algılandı. Bununla birlikte farklı teknolojiler gelişiyor. Blokzinciri teknolojisi ile üretilen farklı uygulamalar var. Ancak borsalarda dikkatli olmak gerekiyor. Biliyorsunuz merkez bankamız bir tebliğ yayınladı. Kripto paraların alışverişte kullanılmaması için yayınlanan bu tebliğ vatandaşı korumak için yayınlandı.

Kriptoyu kabul etmek başka teknolojiyi hayata sokmak başka bir şey. Dünyada birçok ülke kripto paralara soru işaretiyle bakıyor. Çünkü bu alan son derece kontrolsüz bir alan. Kara para aklamada ve terörizmi finanse etmede kullanılabilir. Merkez bankaları bunu sorgulamak durumunda. Dijital para ile ilgili merkez bankamızın çalışmaları var. Kriptolar ile ilgili mutlaka bir düzenleme gerekiyor. Devletimiz ve merkez bankamız, bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.”

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala