bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,182.20 0.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,130.74 0.72%
bnb
BNB (BNB) $ 603.85 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 142.80 1.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521973 0.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468272 0.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150014 0.04%

Avustralya, Kripto Para Düzenleme Konusunda Harekete Geçiyor

avustralya kripto para duzenleme konusunda harekete geciyor

Kripto para birimlerinin benimsenmesi ile beraber birçok ülke bu konudaki çalışmalarına başladı. Bu kez Avustralya’dan bir hamle geldi. Avustralya hükümeti, dijital para birimlerini de hedef alacak önemli bir ödeme sistemi planlarını açıkladı. 

Avustralya’dan Kripto Para Düzenleme Hamlesi

Avustralya, kripto para sektörünü düzenlemeyi planlayan birçok ülkeni arasına katılmış durumda. Öyle ki planlanan düzenlemeler temel olarak kripto vergilendirmesi, yatırımcı koruması ve borsaların düzenlenmesine odaklanacak. Ülkenin Finansal Hizmetler Bakanı Jane Hume’a göre hükümet, çeşitli varlıkların benimsenmesinin artmasıyla birlikte tüm kripto oyuncularının düzenleyici bir ekosistemde hareket etmesini sağlamayı hedefliyor. 

avustralya kripto para duzenleme konusunda harekete geciyor 2

Avustralya Finansal Hizmetler Bakanı Jane Hume konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Hükümet, bir şirkette bir tabloyu veya hisseyi garanti edebileceğinden daha fazla kripto paranızı garanti edemez ve etmemelidir. Ancak Avustralya borsalarının, emanetçilerinin ve komisyoncularının daha iyi, daha güvenli ve daha güvenli bir düzenleyici çerçeve içinde çalışmasını sağlayabiliriz.

Planlanan düzenlemelere uygun olarak hükümet, ödeme sektöründe reform yapmayı amaçlayan üç kritik belgeyi açıklayacak. Bir belge, gözetimin yanı sıra dijital varlıkların lisanslanmasıyla ilgili önemli oyunculardan görüş toplamayı amaçlıyor. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala