bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,840.91 0.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.79 0.34%
bnb
BNB (BNB) $ 576.03 0.57%
solana
Solana (SOL) $ 177.54 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513869 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.11%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151478 1.19%

Apple’ın WWDC Etkinliği için Web3 İddiaları Heyecan Yarattı

Applein WWDC Etkinliği için Web3 İddialari Heyecan Yaratti

Web3 son dönemde birçok önemli şirketin odak noktası hâline gelmiş durumda. Sektöründe en başarıları şirketler bu alanda önemli atılımlar yaparken, yeni nesil şirketlere yapılan yatırımların da miktarı her geçen gün artıyor. Son olarak Apple’ın 6 Haziran Pazartesi günü gerçekleşmesi planan WWDC etkinliği de heyecan yaratmış durumda. Öyle ki etkinliğin duyurusunda yer alan bazı detaylar, şirketin web3 duyurusu için bu etkinliği seçilmiş olabileceğini düşündürüyor.

Applein WWDC Etkinliği için Web3 İddialari Heyecan Yaratti

Apple’ın WWDC Etkinliği il Web3’e Girişini Duyuracağı İddia Ediliyor

Apple, teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak görülüyor. Şirketin uzun bir süredir bu alanda çalışmalar yaptığı iddia edilirken, yakın zamanda bir artırılmış ve sanal gerçeklik birleşimi bir ürün piyasaya sürmesi bekleniyor. Bununla birlikte şirketin 6-10 Haziran arasında gerçekleştirilecek olan WWDC etkinliğinin tanıtımlarına bakıldığında ise bazı detaylar heyecan yaratıyor.

Apple iPhone X’in lansmanında tanıtılmasından bu yanın “Memoji” adlı ürünü üzerinde gelişimini sürdürüyor. Reklam ve duyurularında sık sık bu avatarlara yer veren Apple’ın bu kez de bu ürünleri NFT ve metaverse benzeri Web3 teknolojileri ile birlikte kullanıcıları ile buluşturabileceği düşünülüyor.

Yakın zamanda Apple’ın CEO’su Tim Cook‘un AR ve VR’ın önemli bir konuma sahip olduğunu ve yatırımlarını buna göre yaptıklarını söylemesi de şirketin metaverse odaklı bir girişim yapabileceği iddialarını güçlendiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala