bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,447.27 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.33 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 604.10 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 143.92 0.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524619 1.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471761 0.31%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15041 0.19%

Anchorage Digital, Belirsizliği Gerekçe Göstererek Küçülmeye Gitti

anchorage digital belirsizligi gerekce gostererek kuculmeye gitti 2

Düzenleyici kurumlar son dönemde kripto alanında sert bir yaklaşımı benimsiyor. Düzenleyici kurumların bu yaklaşımı kripto şirketleri üzerinde de bir baskıya neden oluyor. Kripto alanında da faaliyet gösteren Anchorage Digital, düzenleyici belirsizliğinin olduğu bir ortamda yeni bir karar aldı.

Anchorage Digital, Çalışanlarının Yüzde 20’sini İşten Çıkardı

Kripto bankası olarak faaliyet gösteren Anchorage Digital, sektör dijital varlıklar için büyük bir pazar gerilemesi yaşarken, çalışanlarını işten çıkartan son şirket oldu. Mali hizmetler girişimi Anchorage Digital tarafından yapılan açıklamada, personellerinin yaklaşık yüzde 20’sini veya 75 çalışanını işten çıkardığını açıkladı. Anchorage Digital, açıklamasında bu işten çıkarma kararının nedenini ise Amerika Birleşik Devletleri’ndeki belirsiz kripto düzenleme ortamı olarak gösterdi.

anchorage digital belirsizligi gerekce gostererek kuculmeye gitti

Çeşitli sebeplerden dolayı Blockchain.com, Genesis, Crypto.com ve Coinbase 2023 yılında şimdiye kadar 2.000’den çalışanını işten çıkardı. ABD merkezli Anchorage Digital, açıklamasında geniş makroekonomik zorluklar ve kripto piyasasında yaşanan oynaklık nedeniyle işten çıkarma kararı aldıklarını dile getirdi. Anchorage Digital açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Daha iyi kripto altyapısına duyulan ihtiyaç her zamankinden daha net bir şekilde artıyor. Bizim için bu durum, kurumların dijital varlık ekosistemine katılması adına diğer güvenli ve düzenlenen yolların yanında, tartışmasız nitelikli bir vasi olarak statümüze net bir şekilde odaklanma anlamı taşıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala