bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,486.28 1.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.23 1.52%
bnb
BNB (BNB) $ 604.83 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 0.70%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524659 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469786 0.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151251 1.65%

Akbank ve Yapı Kredi’nin Avalanche ile Kripto Para Projesi

Çiğdem Ceylan’ın sunumuyla bu haftanın öne çıkan haberleri ABD Hazine Bakanlığı’nın Tornado Cash yaptırımı, İran’ın 10 milyar dolarlık kripto para ithalat ödemesi, Nvidia’nın Metaverse çalışmaları, Avalanche’ın Akbank ve Yapı Krediyle iş birliği yapması ve daha fazlası Kripto Bülten’de.

Kripto Para Dünyasında Neler Oluyor?

Kripto para sektöründe adını genellikle dolandırıcılık ve hack saldırılarıyla ile birlikte andığımız Tornado Cash, bu sefer sert bir kayaya tosladı. ABD Hazine bakanlığı, adres karıştırıcı Tornado Cash’ı ve bazı Ethereum adreslerini yaptırım listesine ekledi.

İran Ticareti Geliştirme Kurum başkanı Ali Reza Peyman Pak, bir ilke imza atılarak 10 milyon dolar değerindeki ithalat ödemesinin kripto para ile yapıldığını aktardı.

Nvidia her ne kadar ekran kartları ve DSR teknolojileri ile tanınsa da yapay zeka ve modelleme alanında da oldukça güçlü. Öyle ki şirketin geliştirdiği çözümler, günümüzde birçok oyun şirketi tarafından kullanılıyor. Metaverse konusunda da aktif olarak araştırmalarını sürdüren şirket, son olarak yeni metaverse geliştirme araçlarını tanıttı. Nvidia, tüm ürünlerin yapay zeka ile desteklendiğini açıkladı.

Zor günler geçiren kripto borç verme platformu Celsius Network, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için yeni yollar aramaya devam ediyor. Blockchain şirketi Ripple Labs, Celsius varlıklarını satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kullanıcıların belirli kripto para birimlerini elinde bulundurarak ödül kazanmalarına olanak tanıyan staking programlarını araştırdığını açıkladı.

Hükümetlerin kripto şirketleri üzerindeki incelemeleri artmaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Twitter üzerinde paylaşılan Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebine verdiği yanıtta, kripto para borsası Bitfinex’in ABD’de olası bir ceza soruşturmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti….

Avalanche, Türkiye’nin en büyük bankalarından Akbank ve Yapı Kredi ile iş birliği yaptı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala