bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,687.53 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,040.17 4.27%
bnb
BNB (BNB) $ 581.10 0.98%
solana
Solana (SOL) $ 129.88 3.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501212 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.437562 3.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.137673 2.50%

ABD Merkez Bankası, Faiz Artırımı Kararlarında Geri Adım Atmayacak

abd merkez bankasi faiz artirimi kararlarinda geri adim atmayacak

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte, enflasyon oranları artmaya devam ediyor. FOMC tutanaklarına göre ABD Merkez Bankası (Fed), yükselen enflasyon oranlarını kontrol altında tutmak adına faiz artırımına devam edecek.

FOMC Tutanakları Fed’in Geri Adım Atmayacağını Gösteriyor

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları yayımladı. Yayımlanan tutanaklara göre ABD Merkez Bankası’nın eleştirilen faiz artırımı kararlarında geri adım atmak gibi bir niyeti bulunmuyor.

ABD Merkez Bankası (Fed), artan enflasyon tehdidi karşısında son dönemlerde faiz artırımına gidiyor. Kısa bir süre önce Birleşmiş Milletler, başta ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararını eleştirmişti. Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, merkez bankalarının faiz artırımı kararlarını durdurması istendi.

abd merkez bankasi faiz artirimi kararlarinda geri adim atmayacak 2

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Fed’in ve diğer merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeleri durumunda, küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun süreli bir durgunluğa itme riskleriyle karşı karşıya kalabileceklerine değinildi.

FOMC tutanaklarında ise, “Katılımcılar, enflasyonu Komite’nin yüzde 2 hedefine geri döndürme konusundaki güçlü taahhütlerini yeniden teyit ettiler ve pek çok iş gücü piyasasında yaşanan yavaşlamaya rağmen, bu rotada kalmanın önemini vurguladı.” denildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala