bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,753.08 0.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,137.82 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 586.04 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 146.08 1.40%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52749 2.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456172 3.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159642 3.68%

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yeni kripto para düzenlemesi

abd hazine bakanligindan yeni kripto para duzenlemesi

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para piyasasının şeffaflığını artırmak adına yeni bir vergi düzenlemesi öneriyor. Bu öneriyle, kripto paralara yönelik vergi raporlamalarının daha belirgin ve etkili olması hedefleniyor.

Kripto Aracı Kurumları İçin Yeni Raporlama Yükümlülükleri

ABD Hazine Bakanlığı, kripto para birimleri üzerinden gerçekleştirilen işlemlerin daha şeffaf bir şekilde raporlanmasını sağlamak amacıyla yeni düzenlemeleri gündeme getirdi. Bu adımla, kripto paraların vergilendirilmesinde yaşanan belirsizliklerin önüne geçilmesi ve tüm yatırımcıların eşit şartlarda işlem yapmasının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Hazine ile İç Gelir Servisi, 2021 yılında hayata geçirilen Altyapı Yatırım ve İş Yasası doğrultusunda, kripto para sektöründe faaliyet gösteren aracı kurumların müşteri işlemlerini daha detaylı raporlamalarını talep eden bir dizi yeni öneriyi kamuoyuyla paylaştı.

Bu yeni yönergeler doğrultusunda, kripto para aracıları, geleneksel yatırım araçları olan hisse senetleri ve tahvillerle benzer bir yaklaşımla değerlendirilecek. Hazine, kripto varlıkların satışından elde edilen gelirin ya da zararın doğru bir şekilde hesaplanmasının şu an için zor olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle, kripto para işlemlerini daha etkili bir şekilde takip edebilmek için aracı kurumlardan vergi mükelleflerine yeni bir Form 1099-DA sunmaları istenecek.

Hazine Bakanlığı’nın açıklamasında, bu yeni yaklaşımın, dijital varlıkların vergilendirilmesini diğer yatırım araçlarıyla aynı seviyeye getirerek, farklı yatırım kategorileri arasında adaletsiz bir muameleye son verilmesini hedeflediği vurgulandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala