bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,130.31 5.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,891.87 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 546.76 1.73%
solana
Solana (SOL) $ 124.00 0.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500618 1.83%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434777 0.60%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121909 7.77%

ABD Hazine Bakanlığı 3 Ethereum Adresine Yaptırım Uyguladı

abd hazine bakanligi 3 ethereum adresine yaptirim uyguladi

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi, özel olarak belirlenen vatandaşlar ve engellenen kişiler listesine üç Ethereum (ETH) adresini ekledi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım uygulanan bu 3 Ethereum (ETH) adresinin Kuzey Kore bağlantısı olan bir hacker grubu Lazarus Group tarafından kullanıldığı belirtildi.

3 Ethereum Adresi Lazarus İle Bağlantılı Olduğu İçin Engellendi

ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi, Lazarus Group ile bağlantılı olduğu belirtilen 3 Ethereum (ETH) adresine yaptırım uyguladı. Adreslerin engellenmesi Kuzey Kore ile bağlantıları olan Lazarus Group’un 622 milyon dolarlık Axie Infinity soygunu sonrasında geldi.

abd hazine bakanligi 3 ethereum adresine yaptirim uyguladi 2

Amerika Birleşik Devletleri Kuzey Kore ile bağlantılı siber saldırılar yapan gruplara uygulanan yaptırımları son dönemde arttırmıştı. Birleşmiş Milletler’in de Kuzey Kore’nin desteklediği siber grupları araştırılmasını ve bu grupların engellenmesini de görüşmeye başladığı aktarılıyor. Geçtiğimiz günlerde de Binance söz konusu saldırı sonrasında çalınan Ethereum’ların (ETH) aktarıldığı cüzdanlara el koymuştu. Son olarak Tornado Cash ekibi, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Kontrol Ofisi tarafından yaptırım uygulanan bu adreslerle ilgili kararlarına bağlı kaldığını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala