bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,115.98 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,126.58 1.08%
bnb
BNB (BNB) $ 580.26 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 172.84 1.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521638 0.51%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482769 0.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153322 1.59%

Binance, Axie Infinity’den Çalınan Fonların Bir Kısmını Geri Almayı Başardı

binance axie infinityden calinan fonlarin bir kismini geri almayi basardi

Kısa bir süre önce sizlere popüler Play2Earn oyunu Axie Infinity’nin Ronin köprüsünün 622 milyon dolarlık saldırıya uğradığını duyurmuştuk. Kripto borsası Binance, Axie Infinity‘den çalınan fonların bir kısmını kurtardı.

Binance, Axie Infinity Hack ile Bağlantılı 5,8 Milyon Doları Kurtardı

Kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao bugün Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada önde gelen ticaret platformunun Kuzey Kore tarafından Axie Infinity’den çalınan 5,8 milyon dolar değerinde kriptoyu kurtardıklarını duyurdu.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

DPRK hack grubu, bugün Axie Infinity çalınan fonlarını taşımaya başladı. Bir kısmı Binance’e yapıldı. Ayrıca 86’dan fazla hesaba aktarıldı. 5,8 milyon dolar geri alındı. Bunu geçmişte başka projeler için de defalarca yaptık.

Ayrıca bilindiği üzere kripto piyasasında bilinen en büyük hack olaylarından biri olan 625 milyon dolarlık saldırı, Elde edilen son bilgilere göre ABD güvenlik yetkilileri tarafından Kuzey Kore’nin “Lazarus” hacker grubu tarafından yapıldığı tespit edilmişti.

Son olarak hatırlatmak gerekirse hackerlar daha önce çalınan fonları Ethereum ve diğer kripto para birimlerine dönüştürmek için gizlilik aracı Tornado Cash’i kullanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala