bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,518.29 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,157.36 0.33%
bnb
BNB (BNB) $ 614.51 0.94%
solana
Solana (SOL) $ 144.74 2.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52653 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470916 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151469 0.28%

ABD Hazine Bakanı Yellen Stablecoin’ler Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakani Yellen Stablecoinler Hakkinda Konuştu1

Kripto para sektörü ile birlikte düzenleyicilerin de gözü stablecoin‘lere odaklanmış durumda. Terra (LUNA) ve UST krizi hâlen sürerken diğer stablecoin’lerde de anlık değer kayıpları yaşanabiliyor ancak yeniden düzenleme yapılıyor. Son olarak ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da stablecoin’ler hakkında komitede kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

ABD Hazine Bakanı Yellen Stablecoin'ler Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakanı Yellen: Stablecoin’ler Üzerinde Çalışıyoruz

Küresel olarak stablecoin’lerin güvenilirliğini tartışılırken en önemli konulardan birisi de yaşanan bu kayıpların düzenleyiciler tarafından nasıl karşılanacağı oldu. Konu hakkında konuşan ABD Hazine Bakanı Yellen, stablecoin’lerin finansal istikrar için bir tehdit olmadığını ancak çok hızlı büyüdüklerini belirtti.

Ek olarak Hazinenin stablecoin risk raporu üzerinde sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen Yellen, komite tarafından yeterli çalışmaların yapılmadığına dair eleştiriler ile karşılandı.

Diğer taraftan CBDC’lere de değinen Hazine Bakanı, bir Merkez Bankası Dijital Para Biriminin (CBDC) stablecoin çalışmalarını azaltabileceğini vurguladı.

Bununla beraber artan enflasyon verileri hakkında da konuşan Yellen, enflasyonun mileltin ve Biden yönetiminin en büyük sorunu olduğunu da belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala