bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.66 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 591.70 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 135.93 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513552 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452616 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144068 3.91%

AB, Kripto Vergilendirme Tekliflerini Denetleyecek

cppi kripto yatirimlarinin arastirilmasini durdurdufggh

Kripto para sektöründe belki de en dikkat çekici konularından biri vergi. Avrupa Birliği sakinlerine kripto hizmetleri sunan şirketlerin vergi kaçakçılığı açıklarını kapatmak için vergi raporlama kurallarına uyması gerekecek.

AB, Kripto Şirketlerinin Vergi Ayrıntılarını Yetkililere Bildirmesini Sağlayacak

Avrupa Birliği (AB), kripto hizmetleri sunan şirketlerin işlemlerini vergi makamlarına sunmalarını gerektiren yeni bir kural getiriyor.

Avrupa Komisyonu yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Vergi makamları şu anda sınırlar arasında kolayca alınıp satılan kripto varlıkları kullanarak elde edilen gelirleri izlemek için gerekli bilgilere sahip değil. Bu, vergilerin etkin bir şekilde ödenmesini sağlama yeteneklerini ciddi şekilde sınırlandırıyor, bu da Avrupa vatandaşlarının önemli vergi gelirlerini kaybetmesi anlamına geliyor.

ab kripto vergilendirme tekliflerini denetleyeceksdffff 2

Vergi planı, AB müşterileri olan tüm şirketlerin blok içinde kaydolmasını ve rapor vermesini gerektirir, ancak şirketlerin büyük ölçüde çevrimiçi olduğu ve bazen genel merkezlerinin olmadığını iddia ettiği bir sektörde lojistik zorluklarla karşılaşabilir.

Avrupa Kripto İnisiyatifi yaptığı açıklamada, plan hakkında lobi grubunun MiCA’nın ilk konseptini sulandırmak ve potansiyel olarak zayıflatma anlamına gelen MiCA’dan çok daha geniş bir yelpazede zorunlu kuruluşlar ve bireyler için geçerli olacağından endişe duyduğunu söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala