bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,628.98 5.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.85 6.97%
bnb
BNB (BNB) $ 569.98 3.74%
solana
Solana (SOL) $ 124.34 8.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499566 2.95%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.436643 3.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132056 6.38%

Bitcoin’in (BTC) TL Bazında Teknik Analizi – 24 Şubat 2020

Bitcoin Teknik Analizi 1

Bitcoin’in paribu.com verilerine göre TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte 2020 yılının başından itibaren devam eden yükselen bir kanal gösterilmiştir. Bu kanalın orta çizgisinin çok iyi bir şekilde defalarca test edildiği görülebiliyor. Ancak alt çizgisinin bir kez daha test edilmesi kanalın güvenilirliğini artıracaktır. Bunun için kanal orta çizgisi takip edilmeli. Eğer orta çizgisi altında kapanışlar gelirse, kanal alt çizgisine kadar geri çekilme grafikteki kırmızı düşen kanal içinde gerçekleşebilir. Dolayısıyla kanal orta çizgisi olan 59.300 TL seviyesi destek olarak, kırmızı düşen kanal üst çizgisi seviyesi olan 62.000 TL ise direnç olarak takip edilebilir. 59.300 seviyesinin kırılması durumunda 57.500 ve 54.350 seviyeleri gündeme gelebilir. Diğer taraftan 62.000 seviyesinin aşılması durumunda 62.700, 63.500 ve 65.000 seviyeleri hedeflenebilir.

İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise BTCTRY’nin günlük grafiğinde MACD, RSI ve STOCH RSI indikatörleri gösterilmiştir. MACD satış sinyali üretmeye devam ederken, RSI’ın 50 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalıştığı görülüyor. STOCH RSI ise aşırı satış bölgesinden alış sinyali üretmeye çalışıyor.

RSI kendi içinde, fiyatlardaki yükselen kanala paralel olacak şekilde yükselen bir kanal içinde hareket ediyor. Bu kanalın orta çizgisinin defalarca test edildiği görülmekte. Dolayısıyla BTCTRY için RSI’in bu kanalın alt çizgisini test etmesi söz konusu olabilir. Böyle bir durum gerçekleşirse, fiyatlarda da yukarıdaki grafikte gösterilmiş olan yükselen kanal alt çizgisi test edilebilir. Bu nedenle, RSI’ı takip etmekte fayda var.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Aşağıda ise günlük grafik üzerinde Bollinger Bantları gösterilmiştir. Şu anki fiyatlar incelendiğinde bollinger bant orta çizgisini test ettiği görülmekte. Eğer orta çizgisi altında kapanışlar gelecek olursa 57.200 seviyesinde bulunan bollinger bant alt çizgisinin test edilmesi gündeme gelebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Dört Saatlik Grafikte 55 ve 89 Periyotluk EMA

Dört saatlik grafikte 55 ve 89 periyotluk üssel hareketli ortalamaların son durumu ise aşağıda gösterilmiştir. Bu iki hareketli ortalamanın kısa periyotlu olanın (mavi renkte) uzun periyotlu olanı (kırmızı renkte) aşağıdan yukarı kestiği yer ALIŞ sinyali, yukarıdan aşağı kestiği yer ise SATIŞ sinyali olarak yorumlanır.  2019 yılı sonlarında yaklaşık 43.000 TL seviyelerinde son kez alış sinyali ürettikten sonra henüz satış sinyali üretmiş değil. Bu iki hareketli ortalamanın durumuna göre strateji geliştirenler satış için bir süre daha beklemeyi tercih edebilirler. Ancak şu da unutulmamalı ki, hareketli ortalamaların kesişimine göre AL/SAT sinyalleri biraz gecikmeli elde edilmektedir. Yani en iyi alış ya da satış seviyesini göstermeyebilir.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Simetrik Üçgen Formasyonu İhtimali

Aşağıdaki günlük grafikte mavi renkte gösterilmiş olan üçgen simetrik üçgen formasyonu oluşumunu göstermektedir. Bu formasyonlar yön tayininin tahmin edilmesinin en güç olduğu formasyondur. Zira her iki yöne de kırılabilir. Eğer üçgenin alt çizgisi altında kapanışlar gelirse formasyonun düşüş yönünde sonlandığı düşünülür. Eğer üçgenin üst çizgisi üzerinde kapanışlar gelirse formasyonun yükseliş yönünde sonlandığı kabul edilir. Bu formasyonun ne zaman sonlanacağını bilmek mümkün değil ancak, 59.400 ve 62.000 seviyelerini takip etmekte fayda var.

Formasyon yukarı kırılarak sonuçlanırsa grafikteki yeşil yükselen kanalın üst çizgisi formasyon hedefi olarak karşımıza çıkar. Alt çizgisinin kırılması durumunda ise, grafikte kesikli mavi çizgi ile gösterilmiş olan düşen destek çizgisinin test edilmesi söz konusu olacaktır.

Bitcoin Teknik Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Destekler: 59.300, 57.500 ve 54.350

Dirençler: 62.000, 63.500 ve 65.000

Bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala