bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,546.76 0.35%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.54 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 592.52 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 133.74 0.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.505745 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.447502 0.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140828 0.31%

ECB Başkanı Lagarde: Kripto Yaptırımları Atlatmakta Kullanılıyor

ecb baskani lagarde kripto yaptirimlari atlatmakta kullaniliyor2

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde kriptolar hakkında konuştu. ECB Başkanı Lagarde, kripto varlıkların Rusya’ya yönelik yaptırımları atlatmakta kullanıldığını belirtti.

Başkan Lagarde, Uluslararası Ödemeler Bankası’nın düzenlediği BIS Innovation Summit’te konuştu. Lagarde, “Para yeni teknolojiler tarafından nasıl ve neden dönüştürülmektedir? ECB, olası bir dijital euro üzerinde mi çalışıyor?” sorularına yanıt veren bir konuşma yaptı.

Bazı Rus bireylere uygulanan yaptırımlardan kaçınmak için kullanıldığını belirten Lagarde’ın açıklaması ile yaptırımlarda yeni dalganın kripto alanında oluşturacağı değişiklikler bekleniyor.

ECB Başkanı Lagarde Kripto Hakkında Uyardı

ECB Başkanı, yaptığı açıklamada Avrupa Merkez Bankası’nın bu sektördeki firmaları bu suçta “suç ortağı” olmalarına karşı uyardığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankasının Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta da piyasaları yakından izlediklerini belirtti.

Panetta, “kripto yaptırımların dışında kalmamalı” dedi.

Panetta sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni ürünler, piyasa katılımcıları ve teknolojiler kullanıma sunuldukça takas ekosistemi hızla gelişiyor. İklim değişikliği ve kripto varlıklarla ilgili olanlar da dahil olmak üzere yeni riskleri dikkate almamız gerekiyor.

Öte yandan Reuters’ın CoinMarketCap’tan aldığı verilere göre, 1 Mart’tan bu yana gizlilik esaslı kriptolardan Monero yüzde 7,6 ve Zcash yüzde 46 değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala