bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,628.05 1.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.47 0.42%
bnb
BNB (BNB) $ 591.74 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 136.49 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514795 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456488 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143734 0.70%

Visa ve Mastercard Kendi Kripto Para Birimlerini Çıkarmayacak

WhatsApp Image 2020 07 24 at 09.07.24

Visa ve Mastercard, bu hafta dijital varlıklar ve kripto para birimleri konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Visa; Coinbase, Fold ve Anchorage gibi kripto para şirketleri ile ilişkilerini bir kez daha belirtti. Bu arada Mastercard, ödeme şirketi Wirex’ten başlayarak kripto para kartı ortaklıkları yelpazesini genişleteceğini söylüyor.

Her şirketin kripto para yanlısı tutumu önemli bir soruyu gündeme getiriyor: herhangi bir firmanın basit ortaklıkların ötesine geçip, kendi kripto para birimini getirip getirmeyeceği.

Visa, Kripto Para Projeleri Önerdi

Her iki şirket de en azından teoride blockchain teknolojisini düşünüyor gibi görünüyor. Mastercard 80’den fazla blockchain patenti verirken Visa 24’ten fazla blockchain patenti için başvurdu.

Visa, örneğin Ethereum için bir patent başvurusunda bulundu. Bu arada Mastercard, birden fazla para birimini destekleyen, yeni izin verilen blockchain’i oluşturmak için kullanılabilecek bir patent açtı. Bununla birlikte daha yakından incelendiğinde bu patentler şirketlerin kripto para birimlerini ele alma veya blockchain teknolojisini kullanma yollarını tanımlıyor.

Ayrıca, bu patentlerin uygulamaya konacağının garantisi de yok; Mastercard ve Visa sadece patentlerin teknolojilerinin fikri mülkiyet hakkını kontrol ediyor.

Yönetmelikler Kripto Para Birimi Sorunları Oluşturuyor

Yönetmelikler ayrıca Mastercard ve Visa’nın bir kripto para birimi oluşturmasını engelleyebilir. Her iki şirket de bu yönetmelikleri uygulayacak konumda olsa da, bu işlem zaman alabilir.

Stablecoin’ler Uygulanabilir

Mastercard veya Visa, tamamen kendilerine ait bir blockchain projesi başlatırsa, bankaları ve şirketleri taklit edecek gibi görünüyor.

JPMorgan bir model sunuyor. Firma, 2016 yılında Quorum blockchain’ini başlattı ve başlangıçta müşterilerin özel varlıklarını işlemek için kullandı. Daha sonra JPMorgan, sonunda halka açık ticaret yapabilen özel olarak dolaşımdaki bir stabilcoin olan JPM Coin’i duyurdu. Corda’nın kurumsal blockchain’ine dahili bir stabilcoin inşa eden Wells Fargo da benzer bir model sunuyor.

Mastercard ve Visa’nın sabit bir para yaratma planı yok ancak bankalar böyle bir ürünün yolunu açtı.

Gelecek: Blockchain

Şu anda, çoğu şirket doğal olarak Bitcoin ve yüksek talep gören diğer popüler kripto para birimleri ile çalışıyor.

Visa, “müşterilerinin ve ortaklarının talep ettiği dijital para birimlerini ve blockchain ağlarını desteklemeyi planladığını” söylüyor. Buna karşılık Mastercard, kripto para çabalarının “tüketici ilgisi ve yatırımına” dayandığını söylüyor.

Diğer önemli ödeme şirketleri de mevcut kripto para birimlerine odaklanıyor. Square’s Cash App 2017’den beri Bitcoin’i desteklerken, şirket içerisindeki kişiler PayPal’ın yaz sonuna kadar kripto para ticareti teklif etmeyi planladığını söylüyor. Rekabet için Visa ve Mastercard’ın sadece kripto paraya erişim sunması gerekir; kendi paralarını yaratmaları gerekmez.

Ayrıca, kredi kartı şirketlerinin daha fazla katılımının kripto paralara zarar verebileceğine dikkat edilmelidir çünkü bu şirketler insanların işlemleri üzerinde kontrol uygulayabilir ve bu da Bitcoin ahlakına aykırıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala