bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,287.96 1.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,166.70 0.56%
bnb
BNB (BNB) $ 601.74 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 135.67 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512099 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453429 0.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142269 0.54%

Fed Başkanı Jerome Powell: Enflasyon Yüksek Seviyede Kalmayı Sürdürecek

fed baskani

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyon oranının önümüzdeki aylarda da yüksek seviyede yer alacağını söyledi.

Fed’in faizi yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttuğunu açıklamasının ardından Powell, bir basın toplantısı düzenledi.

Powell, toparlanma süreci tamamlanana dek, faiz oranlarının sıfıra yakın bir seviyede yer almasının ve varlık alımlarının devam etmesinin ekonomiyi destekleyeceğini belirtti.

Powell, pandemi sürecinden yoğun bir biçimde etkilenen sektörlerin toparlanmaya başladığını ancak bu toparlanmanın bitmediğini belirtti.

Enflasyonda Artış Söz Konusu

Powell, enflasyon oranlarında artış olduğunu ve düşük seviyelere inmeden önce önümüzdeki aylarda da yüksek bir seviyede yer alacağını vurguladı.

“Pandeminin ilk zamanlarında ekonomik faaliyetlerin durması gibi ekonominin tekrar normalleşme süreci de daha önce benzeri görülmüş bir şey değil. Toparlanma sürecinde yaşanacak olan sıkıntılar ve işe alım sürecindeki aksaklıklar sebebiyle enflasyon beklediğimizden daha yüksek olabilir. Ayrıca kalıcı olma olasılığı da artabilir

Salgının ekonomi üzerindeki etkileri her ne kadar azalmış olsa da ekonomik görünüme yönelik riskler devam ediyor”

Faiz Oranlarının Artması Düşünülmüyor

Fed başkanı, faiz oranlarını arttırmayı düşünmekten oldukça uzak olduklarını söyledi. Powell, ilk gayelerinin faiz oranlarını arttırmaktansa, varlık alım hızının ayarlanmasına yönelik olacağını belirtti.

Powell, varlık alımlarının azaltılması ile ilgili henüz bir karar varmadıklarını belirtti ve ilk defa bu toplantıda konuyu derinlemesine incelediklerini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala