bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,381.98 2.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.44 0.20%
bnb
BNB (BNB) $ 601.53 3.14%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 0.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513348 2.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454858 1.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142851 1.43%

SEC, Binance ve Changpeng Zhao’ya Dava Açtı

sec binance ve changpeng zhaoya dava acti

Binance Holdings Ltd. ve İcra Kurulu Başkanı Changpeng Zhao, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yapılan bir federal mahkeme başvurusuna göre ABD kurallarını ihlal etmekle suçlandı.

Binance ve CEO’suna Dava Açıldı

Kripto para borsası Binance ve kurucusu CEO’su Changpeng Zhao, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından dava edildi.

Konu hakkında Binance cephesinden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

Changpeng Zhao paylaşımında, “Ekibimiz, para çekme ve para yatırma işlemleri de dahil olmak üzere sistemlerin istikrarlı olmasını sağlamak için hazır bekliyor. Şikâyeti gördüğümüzde bir yanıt yayınlayacağız. Henüz yanıt verebileceğimiz bir dava görmedik. Medya bilgiyi bizden önce alıyor.” ifadelerini kullandı.

Gün içinde ABD federal mahkemesinde açılmış olan bir davada, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şirketin diğer ihlallerinin yanı sıra kayıtsız borsalar işleterek, ticaret kontrollerini yanlış beyan ederek ve kayıtsız menkul kıymet satışı yaparak yatırımcı kurallarını ihlal ettiği iddiasında bulundu.

Konu hakkında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler açıklamasıyla şu ifadeleri kullandı:

On üç suçlamayla, Zhao ve Binance kuruluşlarının kapsamlı bir aldatma, çıkar çatışması, bilgi eksikliği ve yasadan hesaplı bir şekilde kaçınma ağına girdiğini iddia ediyoruz. Vatandaşlarımız, zor kazandıkları varlıklarını, bu yasadışı platformlara ya da bu platformlara yatırmaktan sakınmalıdır.

Binance’in Tai Chi Planı Uyguladığı İddia Edildi

Forbes, 2020’de Binance’in bir Tai Chi planı uyguladığını iddia etmiş, Binance bu iddiaları bir iftira olarak nitelendirmişti. SEC de bu iddiayı yaptığı şikayette tekrarladı.

Tai Chi, direkt güç kullanmadan yapılan bir dövüş sanatıdır. Binance’in ABD’de yer alan bir başka borsadan böyle bir yapı kurmak için tavsiye aldığı iddia edildi.

İddiaya göre, şirket, bu planla ABD’deki yükümlülüklerden kurtularak Binance US’ı kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala