bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,051.63 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.27 5.35%
bnb
BNB (BNB) $ 586.01 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 134.79 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506143 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451674 3.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140668 5.97%

Hindistan, Yapay Zeka ve Blockchain’in Benimsenmesini İstiyor

hindistan yapay zeka ve blockchainin benimsenmesini istiyordsfdf

Hindistan, metaverse, blockchain, Web3 ve yapay zeka konularını yakından takip ediyor. Özellikle bu konular çerçevesinde iş birlikleri ve yeni çalışmalar yapan Hindistan, bu konuların ülkede daha çok benimsenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Hindistan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Mahesh Kumar Jain, konu hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Hindistan, Yapay Zeka ve Blockchain’in Ön Plana Çıkması için Mesai Harcıyor

Hindistan Merkez Bankası’nı (RBI) temsil eden üst düzey bir federal yetkili olan Mahesh Kumar Jain, sürdürülebilir büyüme ve istikrarı sağlamak için tüm bankaların yapay zeka (AI) ve blockchain teknolojisini benimsemesini talep etti. Hindistan bankalarının yöneticileri için RBI tarafından düzenlenen bir konferansta Jain, sürdürülebilir büyüme ve istikrar etrafındaki risk stratejilerini de ele aldı.

Mahesh Kumar Jain, ilk olarak gelecekteki risklere hazırlıklı olmak konusunda kurumsal yönetişimin, yönetişim yapısının ve süreçlerinin öneminden bahsetti. Bunun yanında teknolojik aksamalar, gelişen müşteri beklentileri ve diğerlerinin yanı sıra siber güvenlik tehditlerinin de bankalar için yeni risk grupları olduğunu dile getirdi.

Jain, ayrıca konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğe hazırlanmak için Hint bankaları, dijital dönüşüme odaklanmanın, müşteri deneyimini geliştirmenin ve siber güvenlik önlemlerine yatırım yapmanın yanı sıra yapay zeka ve blockchain gibi yenilikçi teknolojileri de benimsemeli”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala