bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,822.10 1.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,193.80 1.18%
bnb
BNB (BNB) $ 594.39 0.10%
solana
Solana (SOL) $ 137.22 0.58%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51399 0.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458642 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143907 1.06%

Danimarka Yüksek Mahkemesi’nden Bitcoin Kararı

danimarka yuksek mahkemesinden bitcoin karari

Kripto para birimlerinden elde edilen gelirin vergilendirilmesi için hükümetler son dönemde yeni kararlar almaya devam ediyor. Son olarak Danimarka Yüksek Mahkemesi, lider kripto para birimi Bitcoin ile elde edilen kazançlar hakkında yeni bir karar aldı.

Danimarka, Bitcoin Kazançlarını Vergilendirmek İstiyor

Danimarka Yüksek Mahkemesi, daha önceki bir mahkeme kararını onaylayarak, Bitcoin satışlarından elde edilecek olan gelirin vergilendirilebilir bir olay olduğu yönünde karar aldı.

danimarka yuksek mahkemesinden bitcoin karari 2

Karar açıklamasında Yüksek Mahkeme, Bitcoin’den (BTC) gelir elde etmenin iki örneğini ele aldı. Bu örneklerden ilki üçüncü bir tarafından Bitcoin satın alan bir kuruluşunu içeriyor. İkinci örnek ise, ağı güvence altına almak için bir ödül olarak Bitcoin kazanan kripto para madencilerini içeriyor. Danimarka Yüksek Mahkemesi, Bitcoin’i satmaları halinde her iki tarafın da vergi yükümlülüğü olacağına karar verdi.

İlk olarak kişiler için mahkeme, Bitcoin satın almalarının doğası gereği spekülatif olduğu yönünde karar aldı. Bu nedenle, Danimarka Devlet Vergi Yasası’na göre, bunların yapmış olduğu satışların vergi muafiyeti olmamalı. Kripto para madenciliğine gelince, Yüksek Mahkeme, madencilik yoluyla Bitcoin satın almalarının gelir oluşturduğuna ve satmaları halinde vergilendirmesi kararı alındı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala