bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,798.56 0.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,981.53 1.49%
bnb
BNB (BNB) $ 541.06 1.48%
solana
Solana (SOL) $ 136.26 0.35%
xrp
XRP (XRP) $ 0.484781 2.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442431 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146022 2.35%

Danimarka, AB’nin Dağıtılmış Defter Teknolojisi Programı Üzerinde Çalışıyor

danimarka abnin dagitilmis defter teknolojisi programi uzerinde calisiyoras

Danimarka Mali Denetleme Kurumu, Avrupa Birliği (AB) tarafından yayınlanan dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) çerçevesi üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

Danimarka, AB’nin Dağıtılmış Defter Teknolojisini Araştırıyor

Danimarka Mali Denetleme Kurumu (FSA), AB tarafından yayımlanan dağınık defter teknolojisi çerçevesi üzerinde çalışmalarına başladı. Ülkenin mali düzenleme mekanizması, bölgede testlerini başlattı.

ECB’nin başlattığı bu çalışma, özellikle dünya genelinde artış gösteren kripto para işlemlerinin daha verimli hale getirilmesi amacıyla ortaya çıkarıldı. Bankaların transfer işlevselliğini önemli ölçüde artırmayı amaçlayan ECB, teknolojik gelişmelerin devam edeceğini de belirtti.

danimarka abnin dagitilmis defter teknolojisi programi uzerinde calisiyorasd

Ülke odak noktası olarak, dijital ödeme araçlarını ele alacak. FT Labs, tahvillerin değerlenmesini amaçlıyor. FT Labs Başkanı Tobias Thygesen, DLT teknolojisinin şeffaflı artıracağını ve kullanıcılar arasında güvenilirliği öne çıkaracağını belirtti.

FT Labs Başkanı Thygesen yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

Avrupa DLT pilot yönetmeliğinin getirilmesinin nedenlerinden biri de yeni teknolojinin test edilebileceği güvenli bir alan yaratmak. Bu nedenle teknoloji, sermaye piyasalarını daha verimli hale getirme potansiyeline sahip ancak muhtemelen yeni riskleri de beraberinde getirecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala