bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,198.40 2.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.82 5.12%
bnb
BNB (BNB) $ 568.09 3.59%
solana
Solana (SOL) $ 128.91 4.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49492 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430497 5.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134488 5.01%

Kolombiya Dijital Para Birimi Başlatma Planı Yapıyor

kolombiya dijital para birimi baslatma plani yapiyor

Blockchain temelli dijital para birimleri hükümetler tarafından yakından takip ediliyor. Bazı devletler kendi dijital para birimi projelerinin testlerini gerçekleştirirken, bazı devletler de dijital para birimi araştırmaları yürütüyor. Kolombiyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre ülkede ulusal bir dijital para birimi başlatma planları yapıyor.

Kolombiya’dan Dijital Para Birimi Planları

Kolombiya, ekonomide yaşanan büyüme sonrasında, ulusal bir dijital para birimi başlatma olasılığını araştıran son ülke oldu. Kolombiya Vergi ve Gümrük Ulusal Otoritesi başkanı Luis Carlos Rayes’e göre yeni göreve başlayan Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun hükümeti, vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere yasadışı finansal faaliyetlerin önüne geçebilmek için yeni bir dijital para birimi oluşturmayı planlıyor. Dijital para birimi planları, Güney Amerika ülkesinin finansal işlemlere daha fazla şeffaflık getirmeyi amaçlayan yeni taslak para politikası önlemlerinin yeni adımı olarak karşımıza çıkıyor. Ülkede şu anda vergi kaçakçılığının ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 6 ila yüzde 8’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

kolombiya dijital para birimi baslatma plani yapiyor 2

Ülkede yeni bir dijital para birimi oluşturmanın bir başka nedeni de, işlem yapma konusunda kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanacak. Rayes açıklamasında, “Dijital bir para biriminin oluşturulması, bu parasal işlemleri tüketiciler için kolaylaştıracak.” ifadesini kullandı. Son olarak ülkenin bir merkez bankası dijital para birimi (CBCD) mi yoksa ulusal bir dijital para birimi mi çıkartacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala