bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,014.08 4.36%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,940.75 7.09%
bnb
BNB (BNB) $ 567.93 3.76%
solana
Solana (SOL) $ 121.67 9.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49419 4.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431377 4.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130153 7.13%

Fed Tutanakları Yayımlandı: Yüksek Enflasyon Riski Sürüyor

fed tutanaklari yayimlandi yuksek enflasyon riski suruyor

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) merakla beklenen tutanakları yayımladı. Yayımlanan tutanaklara göre Fed’in Haziran 2022 toplantısının tutanakları, daha sıkı para politikasının gerekli olabileceğini gösteriyor.

Fed’in Faiz Artırımı Kararları Devam Ettirerek Sıkı Politikalar Uygulayabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Haziran 2022’de gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarını yayımladı. Yayımlanan tutanaklarda katılımcılar, yüksek enflasyonunun önemli bir risk oluşturduğu konusunda fikir birliğinde bulunurken, Fed’in 50 ya da 75 baz puan faiz artırımında bulunabileceği konusunda anlaşmaya varıldı. Üst düzey ABD Merkez Bankası yetkilileri, en son toplantının kayıtlarına göre enflasyonun ABD ekonomisi için “önemli bir risk” oluşturduğu konusunda anlaştı. Haziran 2022 toplantısı tutanaklarına göre, Fed yetkilileri, fiyat baskılarını daha da artıracak istikrarsızlaştırıcı bir ekonomik döngüyü engellemek için daha sıkı para politikasına ihtiyaç duyulabileceğine inanıyor.

fed tutanaklari yayimlandi yuksek enflasyon riski suruyor 2

Tutanaklarda, “Pek çok katılımcı, halkın komitenin politika duruşunu gerektiği gibi ayarlama kararlılığını sorgulamaya başlaması halinde, yüksek enflasyonun sabit hale gelebileceği konusunda komite bunun önemli bir risk olduğu kararına vardı. Yetkililer artık faiz oranlarının ekonomik aktiviteyi aktif olarak kısıtlamaya başlayan bir düzeye taşınmasını destekliyor. Tutanaklarda ayrıca katılımcılar böyle bir hareketi “risk yönetimi açısından” uygun gördüler ve Fed’i “enflasyon beklenenden daha yüksek gelmesi durumunda daha kısıtlayıcı bir politika” uygulamak için daha iyi bir konuma getireceğini savundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala