bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,869.31 3.07%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,993.25 5.67%
bnb
BNB (BNB) $ 562.00 4.72%
solana
Solana (SOL) $ 127.98 6.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496408 3.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.431688 5.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134158 6.06%

Cem Karaca NFT Portresinin Satışına Mahkemeden Engel

Cem Karaca NFT Portresinin Satişina Mahkemeden Engel 1

Günümüzde birçok sanatçı, sanatlarını NFT olarak Blockchain ağında yayınlıyor. Yeni nesil teknolojiler ile sanatlarını birleştiren sanatçılar, bazen kendi markalarını da NFT’ye dönüştürebiliyorlar. Ancak bu kez söz konusu Cem Karaca olduğunda işler beklendiği gibi gitmedi. Öyle ki Cem Karaca’nın NFT portresinin satışı, bir ilk gerçekleştirilerek mahkeme tarafından engellendi.

Cem Karaca NFT Portresinin Satişina Mahkemeden Engel

Cem Karaca’nın Oğlu, Cem Karaca NFT’si için Dava Açtı

NFT’ler sahip olduğu teknoloji gereği geriye dönük değiştirilmesi neredeyse imkansız bir yapıya sahip. Bu yüzden sanatçılar NFT’lerini çıkarırken çok dikkat ediyorlar. Bununla birlikte geri dönük ispatın oldukça kolay olduğu NFT sektöründe hukuki sorunlar ile karşılaşmak istemeyen şirketler şimdiden marka başvurularını gerçekleştiriyorlar. Bu kez de söz konusu isim Cem Karaca oldu.

Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca, babasının görüşünden ilham alınarak tasarlanan NFT’nin satışa çıkarılması sonrası dava açtı. Bu davanın sonucu olarak bir ilk yaşandı. İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, NFT‘nin satışının engellenmesi için ihtiyati tedbir kararı aldı.

Konu hakkında konuşan Av. Görkem Gökçe şu ifadelere yer verdi:

“Bu karar bildiğimiz kadarıyla Türkiye’de NFT ile ilgili verilen ilk ihtiyati tedbir kararı. Hatta karar, dünyada bir örnek olabilecek nitelikte. Çünkü NFT’ler hakkında henüz tüm dünyada hukuki olarak birtakım belirsizlikler bulunmasına ve bu konuda çok az örnek olmasına rağmen mahkemenin teknoloji çağına uygun hareket ederek olaydaki ihlali durdurmaya karar vermesi, yargının bu tür konularda güçlü bir refleksinin bulunduğunu gösteriyor.

Mahkeme bu kararı ile NFT’lerin icra hukukuna konu olabilecek bir malvarlığı değeri olduğunu kabul etmiş oldu. Karar lehimize olmakla birlikte henüz bir tedbir niteliğinde olup, yargılamanın devamını heyecanla takip ediyoruz”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala