bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,227.40 2.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,015.40 4.58%
bnb
BNB (BNB) $ 568.59 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 129.12 4.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.496551 2.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430346 5.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.13452 5.09%

Ukrayna Kültürel Değerlerini Korumak için NFT’leri Kullanacak

Ukrayna Kültürel Değerlerini Korumak için NFTleri Kullanacak

Blockchain teknolojisinin en önemli ürünlerinden birisi olan NFT‘ler, çıktıkları günden bu yana birçok sektör tarafından aktif olarak kullanılıyorlar. Bunlar arasında en önemlilerinden birisi de şüphesiz sanat eserleri. Son olarak Consensus 2022 etkinliğinde bu konuya değinen Ukrayna Blockchain Derneği Başkanı, Ukrayna’nın kültürel değerlerinin NFT olarak gelecek nesillere aktarılacağını açıkladı.

Ukrayna Kültürel Değerlerini Korumak için NFT'leri Kullanacak

NFT’ler Ukrayna’nın Kültürünü Gelecek Nesillere Aktaracak

NFT’lerin kullanım alanları hızla artarken hitâp ettiği kitlede hızla büyümeye devam ediyor. NFT’lerin kalıcılığı ve güvenliği söz konusu olduğunda rakipsiz olduğunu belirten Ukrayna Blockchain Derneği Başkanı Michael Chobanian, Rusya ordusunun Ukrayna’nın mimari harikalarını, müzelerini ve diğer kültürel alanlarını yok etme tehlikesinin açık ve mevcut tehlikesi nedeniyle Ukrayna’nın “her bir sanat eserini ve kültürünü” dijitalleştirmeyi planladığını söyledi.

Chobanian konu hakkında yaptığı konuşmasında şu detaylara ye verdi:

“Bugün, Ukrayna halkının DNA’sını, Ukrayna kültürünü ve Ukrayna tarihini nasıl kurtarabileceğimiz yeni bir projeyi duyuruyoruz. Şu anda müzeleri, kiliseleri ve kültürel mekanları bombalıyorlar. Yani onlar yok edilmeden önce… müzelerde bulunan her bir sanat veya tarihi eseri dijitalleştireceğiz. NFT’ye dönüşecekler ve Blockchain’de yok edilemez olacaklar”

Bununla birlikte panelde yer alan bir diğer isim ve NEAR Protocol’ün kurucu ortağı Illia Polosukhin, NEAR’ın da bu projenin ilk Blockchain ortağı olacağını açıkladı. Polosukhin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ukrayna mirasını zincirlemek ve dünyaya sunmak ve sonsuza kadar korumak son derece önemlidir”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala