bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,374.78 7.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,022.58 4.86%
bnb
BNB (BNB) $ 584.39 3.27%
solana
Solana (SOL) $ 157.33 10.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51906 3.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45283 5.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155767 7.66%

Zcash için Büyük Güncelleme 2 Yılın Ardından Geliyor

Zcash 2 Yilin Ardindan ilk Büyük Güncellemesini Alacak

Kripto para sektöründe her ne kadar süreki bir gelişim olsa da yapısı gereği projeler çok fazla değişime uğramıyorlar. Zcash de bu projelerden birisi. En son Kasım 2020’de büyük bir güncelleme alan Zcash, yakın zamanda yapılacak önemli bir güncelleme lansmanını duyurdu. Güncelleme güvenlik odaklı.

Zcash 2 Yılın Ardından Güvenlik Odaklı Güncelleme Alacak

Kısa bir süre önce Electric Coin Company (ECC) tarafından paylaşılan bir blog gönderisinde, Kasım 2020’den bu yana Zcash ağına yapılan ilk büyük yükseltme olan Zcash Network Upgrade 5‘in (NU5) lansmanını duyurdu. NU5, şirketin Zcash’in geçmişte kullandığı karmaşık kurulum “sistemine” olan bağımlılığı ortadan kaldıracak olan Orchard korumalı ödeme protokolünü içeriyor.

ECC, protokol dahilinde Halo kanıtlama sisteminin kullanılmasının, Zcash kullanıcılarının cep telefonlarında özel, güvenilir dijital nakit ödemeleri yapmasına olanak tanıdığını söylüyor. Bu, birleştirilmiş adresler adı verilen ve birden fazla adres türü arasında geçiş yapma ihtiyacını ortadan kaldıran yeni bir adres biçimi aracılığıyla mümkün olur.

Şirketin gizliliğe önem veren kripto meraklılarının ilgisini çektiği bir diğer özellik ise birleşik bir adresten alınan herhangi bir ZEC’i otomatik olarak en son korumalı havuza yönlendirme yeteneği. Bu, her Zcash işleminin varsayılan olarak korunmasını sağlıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala