bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,742.81 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,912.08 0.28%
bnb
BNB (BNB) $ 569.40 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 0.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502292 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434477 0.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150034 0.92%

Windows Kullanan Kripto Sahipleri için Kritik Açık

Windows Kullanan Kripto Sahipleri için Kritik Açik

Kripto para sektörünün en önemli konularından birisi de şüphesiz güvenlik. Blockchain teknolojisi her ne kadar aşılması neredeyse imkansız bir güvenlik oluştursa da kullanıcılar başka açıklar kullanılarak ele geçirilebiliyor. Son olarak bir grup siber güvenilik araştırmacısı tarafından yayımlanan rapora göre, Microsoft Office’te Follina olarak adlandırılan ve Word belgeleri kullanan bir bilgisayarı etkileyebilecek bir 0-day (bu terim saldırı gerçekleştirilmeden tespit edilen açıklar için kullanılmaktadır) güvenlik açığı ortaya çıkardı.

Windows Kullanan Kripto Sahipleri için Kritik Açik1

Windows Kullanan Kripto Sahipleri Adreslerine Dikkat Etmeli

Kripto dünyasında alışık olunduğu üzere Twitter üzerinden açıklama yapan kimlik avı önleme odaklı Wallet Guard, Microsoft Office üzerindeki güvenlik açığının kötü niyetli kişilerin dosyayı açmadan kurbanın bilgisayarından sorumlu olmasını sağlayabileceğini  belirtti. Ek olarak, istismar karmaşık olmadığı gibi anti-virüs tarafından da tespit edilemiyor. 

Saldırı, bir Microsoft Tanılama Aracı (MSDT) dosya işleyicisini açmak için Microsoft Office belgelerini kullanarak kendini aktif ediyor. Saldırganlar, kullanıcıların ekli bir dosyayı açmasını ve bu noktadan kurbanın tüm sistemine erişmesini sağlamak için kimlik avı veya sosyal mühendislikten yararlanıyor. Doğal olarak adres ve recovery phrase‘lerini bilgisayarında tutan kullanıcılar da teklike altında.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala