bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,528.41 4.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,929.49 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 548.61 4.15%
solana
Solana (SOL) $ 130.51 4.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.510547 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446175 1.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12678 3.33%

Visa, CBDC’ler için ConsenSys ile İşbirliği Yaptı

visa cbdcler icin consensys ile isbirligi yapti

Ödeme devi Visa, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanıma sunulmasını destekleyecek yeni bir altyapı geliştirmek için adım attı. Visa CBDC ağlarının geleneksel finans kurumlarıyla arasındaki boşluğu doldurmasına yardımcı olmak için Blockchain teknoloji sağlayıcısı ConsenSys ile işbirliği yaptı.

Visa CBDC Altyapısı için ConsenSys ile Ortaklık Yapıyor

Ödeme devi Visa, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) geleneksel finans kurumlarıyla arasındaki boşluğu doldurmak istiyor. Bu hedeften hareketle Visa, Blockchain teknoloji sağlayıcısı ConsenSys‘in teknolojinden yararlanacak.

visa cbdcler icin consensys ile isbirligi yapti

Bunun yanında Visa’nın CBDC başkanı Catharine Gu, CBDC‘lerin altyapısı için dünya çapındaki merkez bankalarına danıştığını söyledi. Visa ve ConsenSys teknolojisi, mevcut ödeme modüllerine bağlanabilecek. Bu da şirketlerin, CBDC bağlantılı ödeme kartları veya cüzdan kimlik bilgileri gibi bilgileri vermek için altyapıyı kendilerine entegre edebilecekleri anlamına geliyor. 

Visa’nın CBDC başkanı Catharine Gu, ilkbaharda kullanılabilirliği test etmek için şimdi pilot uygulamalardaki incelediklerini söyledi. Ayrıca CBDC’nin gelecekte ödeme sistemlerinde oynayacağı rol hakkında konuşan Gu şunları söyledi:

Önümüzdeki iki ila üç yıl kritik olacak. Temel zorluk, yeni para biçimlerinin mevcut ödeme araçları ve mevcut sistemlerle nasıl bir arada var olabileceğini anlamaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala