bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,989.68 6.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.61 4.28%
bnb
BNB (BNB) $ 582.76 2.86%
solana
Solana (SOL) $ 161.23 12.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516299 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455137 6.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155777 6.46%

Van Gogh, NFT’ye dönüşüyor

Van Gogh NFTye donusuyor

İspanya Ulusal Müzesi, dünyaca ünlü ressam Van Gogh‘u NFT’ye dönüştürecek. Müzenin Van Gogh NFT‘lerinden oluşan özel koleksiyon üzerinde çalıştığı bildirildi. Böylece İspanya’da ilk kez ulusal bir müze NFT üretimi gerçekleştirecek.

Van Gogh NFTye donusuyor2

İspanyol müzesi, Van Gogh koleksiyonu hazırlıyor

İspanya Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi, Van Gogh‘u metaverse taşımak için Olyverse ile iş birliği yaptığını açıkladı. Metaverse platformu Olyverse’in CEO’su Carlos Grenoir, sanat eserlerinin blockchain teknolojisi kullanılarak yüksek çözünürlüklü NFT’lere dönüştürüldüğünü açıkladı. Grenoir, eserlerin ulusal bir müze olan Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi tarafından onaylandığını belirtti.

Orijinal eserleri temsil eden her bir NFT‘nin sınırlı serinin parçası olduğu kaydedildi. NFT’ler Telefónica ve onun NFT pazarıyla iş birliği içinde yalnızca 100 adet satın alınabilecek.

NFT’ler aracılığıyla sanata erişimi demokratikleştirdiklerini belirten Grenoir, “Bireylerin Van Gogh‘un eserlerini deneyimlemelerini sağlamayı umuyoruz” dedi. Van Gogh NFT’lerinin sahipleri, dijital eserlerini blockchain destekli ekranlarda sergileyebilecek. Bunun için teknoloji devi LG ile iş birliğine gidildi.

Vincent van Gogh‘un eserleri, daha önce de ressam için kurulan vakıf tarafından NFT haline getirilmişti. Vincent van Gogh Sites Foundation (VGSF), ünlü ressam ile ilgili ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala