bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,410.26 0.28%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,141.84 0.06%
bnb
BNB (BNB) $ 611.26 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 143.34 1.80%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53042 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475844 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150886 0.80%

USDC’nin Hacmi Düşerken USDT’nin Hacmi Yükseliyor

USDCnin Hacmi Düşerken USDTnin Hacmi Yükseliyor

Terra ekosisteminin batışı sadece LUNA ve UST’nin çökmesine neden olmadı, beraberinde birçok yatırıcıyı, şirketi ve hatta projeyi ölüme sürükleyen bir trajedi kripto sektöründe kötü bir etki bırakmayı başardı. Ancak bu noktada stablecoin’lere olan güvenin de önemli ölçüde hasar aldığını söyleyebiliriz. Ancak bu durumda USDC daha çok etkilenmişe benziyor. Öyle ki son 1 ay içerisinde USDC hacmi yaklaşık olarak 2 milyar dolar daralırken, ilginç bir şekilde USDT‘nin hacmi 2 milyar dolar artmış durumda.

USDCnin Hacmi Düşerken USDTnin Hacmi Yükseliyor

USDC Hacmi USDT’ye Akıyor

Her ne kadar asıl amaçları 1 dolara endeksli bir kripto varlık olmak olsa da stablecoin’ler temelinde farklı teknolojilere sahip olabiliyorlar. Terra’nın stablecoin’i UST’nin yaşadığı sorun ise temelinde yer alan algoritmik sistemdi. LUNA ile. birbirini dengeleyen UST, yaşadığı aksaklık sonrası depeg yaşadı. Bu noktada stablecoin’lere olan güvende de büyük bir darbe inmiş oldu.

Son olarak hacim verilerine baktığımızda ise iki rakip stablecoin USDT ve USDC’nin hacim takası yaptıklarını görüyoruz. Öyle ki son 1 ay içerisindeki veriler, USDC’nin hacminin yaklaşık olarak 2 milyar dolar düştüğünü gösterirken USDC‘nin arttığını gösteriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala