bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,346.70 1.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,010.51 1.76%
bnb
BNB (BNB) $ 577.24 1.87%
solana
Solana (SOL) $ 148.09 3.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524641 2.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.441651 2.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150137 4.10%

Uniswap NFT Çalışmaları için Bilgi Asimetrisi Üzerine Çalışıyor

Uniswap NFT Calismalari icin Bilgi Asimetrisi Uzerine Calisiyor

Uniswap en aktif kullanılan Ethereum tabanlı merkeziyetsiz borsalardan (DEX) birisi. Özellikle son dönemde birçok iş birliği ve teknolojik gelişmelerini paylaşan DEX, NFT’ler konusunda da yoğun bir hazırlık içerisinde. Öyle ki kısa bir süre önce Twitter üzerinden paylaşım yapan bir Uniswap geliştiricisi, NFT finansallaştırma konusunda ilk adımı attıklarını açıkladı.

Uniswap NFT Çalışmaları için Likidite ve Bilgi Asimetrisi Sorunlarını Çözmeye Çalışıyor

Sizlerle de paylaştığımız üzere Uniswap Labs, 21 Haziran 2021’de NFT pazar yeri Genie‘yi satın aldığını duyurmuştu. Bunun ardından Uniswap V3 Mainnet güncellemesinde getirilen likidite pozisyonlarının akıllı sözleşmelerle NFT’leştirilerek depolanması adımı gelmiş ve Uniswap için NFT platformu ufku gözükmüştü.

Bununla birlikte Uniswap’ın yayımladığı başka bir belgede NFT’ler hakkında şu ifadelere yer vermişti:

“NFT’leri, ERC20’lerden ayrı bir ekosistem olarak değil, büyüyen dijital ekonomide değer için başka bir format olarak görüyoruz ve bunlar zaten web3’e giden önemli bir ağ geçidi”

Son olarak Scott takma isimli Uniswap geliştirici tarafından yapılan paylaşımda, Uniswap’ın tüm NFT likiditeleri için bir arayüz olduğu belirtildi. Ek olarak 7 farklı NFT lending protokolü ile görüşme hâlinde olduklarını belirten Scott, bu süreçte likidite parçalanması ve bilgi asimetrisi gibi sorunlar üzerinde çalıştıklarını belirtti

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala