bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,994.15 0.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.32 1.37%
bnb
BNB (BNB) $ 590.58 1.36%
solana
Solana (SOL) $ 146.99 1.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.532529 0.96%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457084 0.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162086 1.67%

Tron Tabanlı USDD Peg’e Bir Türlü Ulaşamıyor

Tron Tabanli USDD Pege Bir Turlu Ulasamiyor

Kripto para sektörünün en önemli aktörlerinden biri de şüphesiz stablecoin’ler. Stablecoin’lerin belki de en çok kullanıldığı durum krito paralar arasındaki dengeyi kurması. Bu noktada başta Terra’nın algoritmik stablecoin’i USTC olmak üzere birçok stablecoin depeg oldu. Tron’un USDD‘si de bunlardan biri. Öyle ki USDD uzun bir süredir peg seviyesinden uzakta.

Tron Tabanlı USDD Peg'e Bir Türlü Ulaşamıyor

Tron Tabanlı USDD Peg’e Yaklaşmak Yerine Uzaklaşıyor

Tron’un USDD koduyla bilinen adlı algoritmik stablecoin‘i, bugün erken saatlerde ABD doları ile varsayılan paritesinden daha da düştü.

USDD bugün erken saatlerde 0.97’nin biraz altına düştü ve ardından 0.98 dolara yükseldi. Bu, stablecoin’in bu yılın başlarında ilk kurulduğundan bu yana ikinci kez dolar paritesinden çıktığına işaret ediyor. Haziran ayında stablecoin, amaçlanan değerine geri dönmeden önce 0.96 dolara kadar düştü.

Kripto destekli merkeziyetsiz bir stablecoin olarak işlev gören USDD, değerini korumak için Tron DAO Rezervi tarafından TRON ​​token’ları ve diğer teminat varlıkları ile dengeleniyor. Stablecoin’in ana teminatı tron ​​iken, Tron DAO Rezervi ayrıca Bitcoin ve merkezi stablecoin’lerle firmasında ek teminat bulunduruyor. Ancak USDD için bunlar yeterli değil gibi gözüküyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala