bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

Tether Şirketlere Borç Verildiği İddiasını Yalanladı

tether

Bloomberg tarafından yapılan habere göre stablecoin ihraççısı Tether, kripto şirketlerine milyarlarca dolar borç verdi.

Tether, birkaç ABD eyaletinde finansal düzenleyicilerin dikkatini eçeken Celsius Network’e yaklaşık olarak 1 milyar dolar borç verdi. İddiaya göre yapılan soruşturmada, Tether’in Bitcoin’i teminat olarak kullanan kripto şirketlerine milyarlarca dolar borç verdiğini ortaya çıktı.

Ek olarak Celsius Network CEO’su Alex Mashinsky şirkete yüzde 5 ila 6 faiz oranı ödediğini belirtti. Soruşturma Tether’ın Bitcoin‘i teminat olarak kullanan kripto varlık şirketlerine milyarlarca dolar borç verdiğini iddia edince gözler Tether’e çevrildi.

tether 2

Tether Borç Verme İddialarını Yalanladı

Tether ise konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Bu makale, Tether hakkında imalara ve yanlış bilgilere dayanan, işletmenin operasyonlarıyla hiçbir ilgisi olmayan veya doğrudan bilgisi olmayan hoşnutsuz kişiler tarafından paylaşılan yanlış ve eskiyen bir hikayeyi sürdürmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. Yenilikçilik, likidite ve başarı sicilini baltalamak adına başka bir gereksiz girişim.”

Bloomberg’in soruşturması, Tether’in rezervlerinin büyük Çinli firmalara milyarlarca dolarlık kısa vadeli krediler içerdiğini de söylüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala