bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,737.01 5.76%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,975.33 6.18%
bnb
BNB (BNB) $ 566.87 5.88%
solana
Solana (SOL) $ 123.83 9.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498482 2.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439972 3.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130481 8.64%

Terra için Güney Kore’de İşler Kızışıyor, Yönetici Tutuklandı

Terra icin Guney Korede Isler Kizisiyor Yonetici Tutuklandi

Terra ekosisteminin çöküşü sonrası yaşanan krizin etkisi hâlen sürüyor. Kripto piyasası da dahil olmak üzere birçok sektöre zarar veren bu olay konusunda Güney Kore oldukça katı bir politika izliyor. Öyle ki ilk günden beri soruşturmalarını sürdüren Güney Kore yetkilileri, son olarak bir Terra yöneticisini tutukladı.

Terra icin Guney Korede Isler Kizisiyor Yonetici Tutuklandi 1

Güney Kore Yetkilileri Terra Yöneticisini Tutukladı

Terra ekosisteminin iki kripto varlığı LUNC ve USTC, sistemin hatalı yapısı sebebiyle bir ölüm sarmalına girmiş ve 100 dolar bandında fiyatlanan Luna’nın neredeyse 0’lanmasına neden olmuştu. Bunun üzerinde harekete geçen Güney Koreli yetkililer konu hakkında detaylı bir soruşturma içerisinde girerken, yakın zamanda Terra kurucusu Do Kwon için kırmızı bülten dahi yayımlamışlardı. Şimdi ise bu soruşturmanın bir parçası olarak Seul Güney Bölge Mahkemesi, Terra’nın genel işler başkanı Yoo (tam ismi paylaşılmadı) hakkında sermaye piyasası kanununu ihlal, dolandırıcılık ve görev ihlali suçlamalarıyla ilgili bir mahkeme emri çıkarıldığını ve tutuklamanın bugün gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bunula birlikte savcıların notlarında, Yoo‘nun Terra’nın fiyatını şişirmek ve manipüle etmek için bot programlama kullandığının belirtilmesi dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala