bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,166.00 1.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,125.00 3.36%
bnb
BNB (BNB) $ 580.50 0.74%
solana
Solana (SOL) $ 175.03 4.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524675 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.48487 0.45%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155317 1.94%

Terra Davası İçin ‘Yol Haritası’ Yorumu

terra davasi icin yol haritasi yorumu

ABD’nin kripto şirketleri üzerindeki baskısı artıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) son dönemlerde sektörün önde gelen kurumlarına peş peşe davalar açtı. SEC, staking ürünü nedeniyle önce Nexo’yu, ardından Kraken‘i para cezası ödemeye mahkum etti. Daha sonra en yüksek hacimli borsa Binance’e Paxos üzerinden kılıç çekti. Son olarak da geçen yıl iflas eden Terra‘yı hedefe koydu. SEC’in Terra soruşturması ise stablecoin’lere yönelik bir yol haritası olarak yorumlandı.

SEC’in Terra Davasına İlişkin Değerlendirmeler

Yatırım şirketi Delphi Labs’ın Genel Danışmanı Gabriel Shapiro, SEC’in Do Kwon ve Terraform argümanlarının ‘her zamankinden daha kapsamlı’ olduğunu açıkladı. Shapiro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, söz konusu davanın diğer stablecoin ihraççılarına ilişkin ‘yol haritası’ işlevi görebileceğini öne sürdü.

Kripto odaklı podcast Bankless’ın sunucusu Ryan Sean Adams da Twitter’dan yaptığı değerlendirmesinde, Terraform Labs‘a karşı yasal bir zaferin diğer stablecoin ihraççılarının peşine düşmeyi kolaylaştıracağını belirtti.

terra davasi icin yol haritasi yorumu2

SEC, Singapur merkezli şirketin ve Kwon’un kayıt dışı menkul kıymet satışı ile milyarlarca dolar kazandığını belirtti. Kuruluşa göre Terraform ve Do Kwon, en az 40 milyar dolarlık kayba yol açan dolandırıcılık planını sürdürdü. SEC’in USTC, LUNC-LUNA ve wLUNA’nın menkul kıymet olduğunu kanıtlamak için Howey testinin dört çatalını uyguladığı belirtiliyor. Kuruluş, Terraform Labs’ın Mirror Protocol ile menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini savunuyor.

Diğer yandan Terra’nın kurucusu Do Kwon’un iflasın ardından kayıplara karıştı. Luna krizi ile Mayıs 2022’de kripto piyasasından 40 milyar dolar silinmişti. Do Kwon’un Sıbistan’a kaçtığı iddia edilmişti. Kısa bir süre önce Güney Koreli yetkililer, Do Kwon’un izini sürmek için Sırbistan’a gitmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala