bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Kripto Borsası Kraken’e SEC Dava Açtı

kripto borsasi krakene sec dava acti

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) kripto şirketleri üzerindeki denetimleri artmaya devam ediyor. Kripto para borsası Kraken’e SEC, kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu iddiasıyla hizmetlerini kapattı ve yetkili kuruma ceza ödeyeceğini açıkladı.

Kraken 30 Milyon Dolarlık Ceza Ödeyecek

Kripto para borsası Kraken, sunmuş olduğu hizmetler nedeniyle ceza aldı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan açıklamaya göre Kraken’in kripto staking hizmetlerini “derhal” sonlandırması gerektiğini ve Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu ücretleri kapatmak adına 30 milyon dolarlık para cezası ödeyeceğini belirtti.

kripto borsasi krakene sec dava acti 2

SEC tarafından yapılan açıklamada, kripto para borsası Kraken’i oluşturan kayıtlı şirketler olan Payward Ventures, Inc. ve Payward Trading Ltd.’nin staking hizmetlerini ve programlarını derhal sonlandıracağını belirtti. Programlar 2019 yılından beri kullanıcıların kullanımına sunulmuştu.

SEC açıklamasında, “Söz konusu şikâyet, Kraken’in staking yatırım programının Kraken’in düzenli yatırım getirileri ve ödemeleri elde etme stratejileri de dahil edilmek üzere, Kraken’in yatırımcılar adına çabalarından kaynaklanan, kullanımı kolay bir platform ve faydalar olduğunu öne sürüyor.” dedi. Son olarak SEC konu hakkında Kraken’e dava açtı Kraken’in resmi internet sitesinde staking hizmetinde yüzde 20’lik bir getirinin olacağı belirtilirken SEC, basın açıklamasında bu getirinin yüzde 21’e kadar çıkabileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala