bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Terra CEO’su Çöküş Öncesi Her Ay 80 Milyon Dolar Kazandı

Terra CEOsu Çöküş Öncesi Her Ay 80 Milyon Dolar Kazandi1

Kripto para dünyasında son dönemin en çok ses getiren olayı şüphesiz Terra ekosisteminin çökmesi oldu. Yaşanan bu olay sonrası tüm gözler Terraform Labs’in arkasındaki isim olan Do Kwon‘a yöneldi. Küresel olarak birçok kurum ve kuruluş tarafından mercek altına alınan olayda en önemli isimlerden birisi de SEC oldu. Son olarak Do Kwon’un her ay 80 milyon doları nakde çevirdiği iddia edildi.

Terra CEO'su Çöküş Öncesi Her Ay 80 Milyon Dolar Kazandı

Terra CEO’su Çöküş Öncesi Her Ay 80 Milyon Doları Nakde Çevirdi

Terraform Lab CEO’su Do Kwon‘un başı bir süredir kara para aklama faaliyetleri sebebiyle harekete geçtiği için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile dertte.

FXStreet tarafından yayınlanan bir habere göre, Do Kwon, 80 milyon dolar değerinde LUNA ve UST‘yi cüzdanlarına taşıyarak nakte çevirdi. Bununla birlikte iddialara göre SEC, 80 milyon dolardan fazla LUNC ve UST’nin aylık olarak şirketin fonlarından taşındığını ve Do Kwon’a ait gibi görünen çeşitli cüzdanlara gönderildiğini bildirdi. Sebep olarak işletme gelirleri gösterilse de geçmişte Terra’nın içerisinde bulunan bir muhbire göre böyle bir ödemeden bahsedilmedi. SEC’e göre, Terra CEO’su bu fonları Terra’nın token’larının çökmesinden birkaç ay önce çekmeye başladı. Bu nedenle, düzenleyici kurum bunu şüpheli ve kara para aklama olarak nitelendiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala