bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,059.70 6.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,014.20 4.41%
bnb
BNB (BNB) $ 582.97 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 161.40 13.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517743 3.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456359 6.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154958 5.85%

Teknoloji Uzmanları Washington’u Kripto Konusunda Uyardı

Teknoloji Uzmanlari Washingtonu Kripto Konusunda Uyardi

Kripto para sektörü oldukça hızlı büyüyor. Birçok şirket milyarlarca dolarlık değere ulaşırken, yeni girişimler milyonlarca dolarlık yatırım almaya devam ediyor. Ancak düzenleme konusunda çalışmalar oldukça yavaş kalıyor. Bu konuya değinen ABD’li teknoloji uzmanları, kripto para ve Blockchain şirketlerini eleştirerek ABD’li milletvekillerine yazdı.

Teknoloji Uzmanlari Washingtonu Kripto Konusunda Uyardi 1

Uzmanlar Washington’u Kripto Konusunda Dikkatli Olmaya Çağırdı

Her ne kadar kripto para piyasaları altın çağını yaşamasa da şirketler hızla büyümeyi sürdürüyor. Birçok ülkeye aktif olarak yatırımlar yapan kripto şirketleri, siyasi iradeye de etki etmek ile suçlanıyor.

Financial Times‘ın haberine göre, bir grup teknoloji uzmanı ve akademisyen, kripto endüstrisinin lobi faaliyetleri yürüttüğüne dair Washington’a bir uyarı mektubu gönderdi. Rapora göre mektupta, “Sizi dijital varlık sektörü finansörlerinden, lobicilerden ve destekçilerden bu riskli, kusurlu ve kanıtlanmamış dijital finansal araçlar için yasal bir güvenli bölge oluşturma baskısına direnmeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Ek olarak mektubun kriptoyu desteklediğinden dolayı yönelik Senato Çoğunluk Lideri Charles Schumer ve Azınlık Lideri Mitch McConnell ile Senatörler Patrick Toomey ve Ron Wyden’a yönelik olduğu belirtildi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala