bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

TCMB Başkanı’ndan Dikkat Çeken CBDC Açıklaması

TCMB Baskani Sahap Kavcioglu

Küresel olarak süregelen kripto düzeneleme çalışmaları ülkemizde de aktif olarak sürüyor. Bu noktada kimi ülkeler Çin örneğinde olduğu. gibi kripto yasakçı bir politika izleyip kendi dijital para birimini (CBDC) öne sürerken, bazı ülkeler ise daha geniş bir kullanımı benimseyebiliyor. Bu noktada her en kadar Türkiye’de henüz net bir yapı bulunmasa da TCMB Başkanı tarafından yapılan açıklama heyecan yarattı. Öyle ki TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, merkez bankası dijital paralarının (CBDC) kullanım olanakları üzerinde çalışılmasının önemli olduğunu söyledi.

TCMB Başkanı: Dijital Paraların (CBDC) Kullanımının Olanaklarını Araştırmak Önemli

Stablecoin’ler ve CBDC’ler devletlerin son dönemdeki en kritik düzenleme konularından biri hâline gelmiş durumda. Bu noktada ülkelerin merkez bankaları aktif bir şekilde bu çalışmaları hızlandırırken ülkemizde de önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kıs abir süre önce İİT-İSEDAK Merkez Bankaları Forumunda konuşan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, şu ifadelere yer verdi.

“Ülkeler arası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi ve merkez bankası dijital paralarının kullanım olanakları üzerinde çalışılması bu konuda dikkate alınması gereken iki önemli husustur”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala