bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,749.47 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,958.07 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 556.08 3.90%
solana
Solana (SOL) $ 133.70 6.33%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515357 3.50%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450207 2.56%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.128652 2.44%

Tanzanya Kendi CBDC’sini Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

tanzanya kendi cbdcsini piyasaya surmeye hazirlaniyor

Kripto dünyasının en tartışmalı konuları arasında yer alan stablecoin ve CBDC‘ler (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) Tanzanya‘nın da odağında bulunuyor. Son olarak yapılan bir açıklamaya göre Tanzanya, kendi CBDC’sini piyasaya sürmek için çalışmalara hız vermiş durumda.

Ülkenin Merkez Bankası tarafından düzenlenen 20. Finansal Kurumlar Konferansı’nda (COFI) konuşan Vali Florens Luoga, “Tanzanya Bankası kendi CBDC‘sine sahip olmak için hazırlıklara çoktan başladı” dedi.

tanzanya kendi cbdcsini piyasaya surmeye hazirlaniyor 2

Tanzanya Stablecoin’ini Piyasaya Sürecek

Geçtiğimiz ayda Nijerya, eNaira adlı kendi CBDC‘sini başlatan ilk Afrika ülkesi olmuştu. eNaira, ülkenin fiziki para birimine sabitlenmiş bir dijital para olarak işlev görüyor. Tanzanya Bankası, kripto para birimlerine karşı temkinli olmaya devam ederken, halka kriptonun ülkede yasal olarak yetkilendirilmedikleri için yatırım yapma konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etmeye devam ediyor.

Diğer taraftan Nijerya ise, bu yılın başlarında ülkenin merkez bankası finansal kurumların kripto borsalarına hizmet vermesini yasakladığını hatırlatalım.

Öyle ki ekonomik açıdan gelişmemiş ülkelerde kripto para kullanımı oldukça fazla. Öyle ki bu tür ülkelerde geleneksel bankacılık hizmetlerine erişim oldukça zor durumda. Bu yüzden bankacılığa erişemeyen kimseler çareyi kripto paralarda buluyor. Diğer taraftan bu tür ülkelerde NFT oyunları gibi kripto gelirleri de oldukça popüler durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala