bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Square, Yatırım Turunda Yellow Card’a Yatırım Yaptı

square jack dorsey

Square’ın da bulunduğu Bitcoin yatırım turunda Yellow Card isimli kripto borsası 15 milyon dolarlık Seri A yatırımı aldı. Jack Dorsey’in Square’i, Coinbase Ventures ve Blockchain.com, Ventures da yatırım turuna katılarak borsanın Afrika kıtasındaki 12 ülkedeki operasyonlarını finanse etmeye yardımcı oldu.

Square, Coinbase ve Blockchain.com şirketin yönetim kurulunda yer aldı.
Valar Ventures’ın kurucu ortağı James Fitzgerald, konuyla alakalı olarak şu açıklamalarda bulundu:

“Birçok Afrika ülkesi, sabit hatları büyük ölçekte dağıtmadan cep telefonlarını benimsedi ve kredi ve banka kartlarından ziyade mobil ödemeleri benimsedi. Kripto için benzer bir fırsat görüyoruz; Afrikalıların tüm nesil finansal hizmetler teknolojisini sıçramasına olanak sağlayabilir.”

yellow card

Square Yellow Card’a Yatırım yaptı

Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, bölgenin teknolojik gelişmeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için 2019 yılında Afrika ülkelerini ziyaret etmişti.

Dorsey yıllardır bir Bitcoin ve kripto para destekçisi oldu ve 23 Eylül’de Twitter’da da kripto dönüşümü başlatmış durumda. Afrika’daki en büyük B2C kripto para borsası olan Yellow Card finansmanı, Dorsey’in Bitcoin’i benimsemeyi ilerletmek için attığı bir başka adım olarak görülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala