bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,959.94 0.12%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.88 1.16%
bnb
BNB (BNB) $ 577.22 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 167.88 2.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513228 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471289 2.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150402 1.62%

SpaceX’in Dogecoin Kabul Edebileceğine Dair İddialar Dikkat Çekti

SpaceXin Dogecoin Kabul Edebileceğine Dair İddialar Dikkat Çekti

Hatırlarsanız kısa bir süre önce elektrikli araç üreticisi Tesla, bazı ürünleri için Dogecoin (DOGE) ödemelerini kabul etmeye başlamıştı. Son olarak Dogecoin Vakfı’nda grafik tasarımdan sorumlu bir topluluk üyesi tarafından yayınlanan bir tweet, özel uzay şirketi SpaceX’in de Dogecoin (DOGE) ile ödeme seçeneğini test ettiğini iddia etti.

DogeDesigner takma adlı kullanıcı, SpaceX’in ürün mağazasının kaynak kodunda kripto para biriminin adını bulduğunu iddia etti.

SpaceX'in Dogecoin Kabul Edebileceğine Dair İddialar Dikkat Çekti

SpaceX’in Dogecoin Kabul Etme Planı Olabilir

Elektrikli araç üreticisi Tesla‘nın ve SpaceX‘in CEO’su kripto dünyası tarafından sıkı takip edilen Elon Musk. Bu yüzden bu tür paylaşımlar özellikle Dogecoin (DOGE) topluluğu tarafından oldukça dikkat çekiyor. Ancak SpaceX’in Dogecoin ile ödemeyi test etme iddiası çok da doğru olmayabilir.

Öyle ki yine Dogecoin topluluğu içinde öne çıkan bir isim olan Mishaboar, SpaceX’in Shopify’ı bir e-ticaret çözümü olarak kullandığını belirterek kodun Shopify’ye ait olduğunu belirtti.

Hatırlarsanız Shopify, Mayıs 2020’de satıcılar için kripto para ödeme desteğini eklemişti. Bu, Dogecoin’in neden kaynak kodunda göründüğünü açıklayabilir.

Diğer taraftan Tesla CEO‘su Elon Musk’ın hem SpaceX hem de uydu internet şirketi Starlink’in meme kripto para birimini kabul etmeye çalıştığını ima etmesi de iddaları alevlendirdi. Bu yüzden Shopify’nin de desteği ile SpaceX’in Dogecoin’i (DOGE) kabul etmesinin çok da uzak bir olasılık olmadığını belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala