bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,210.20 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.36 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 608.61 0.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 2.61%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528567 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475675 0.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150662 0.17%

Solana Merkezli Borsa Raydium, 2 Milyon Dolarlık Saldırı Yaşadı

solana merkezli borsa raydium 2 milyon dolarlik saldiri yasadi

Son dönemde kripto şirketlerine yönelik hack saldırıları artmaya devam ediyor. Son olarak Solana Blockchain merkezli borsa olan Raydium, 2 milyon dolarlık bir saldırı yaşadığını açıkladı.

Raydium Hack Saldırısına Uğradı

Solana Blockchain ağı üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir borsa Raydium, 2 milyon dolardan fazla harcanmış gibi görünen bir istismara maruz kaldığını açıkladı.

Raydium, açığı kabul etti ve bir saldırganın, açıktan yararlanmayı gerçekleştirmek için borsanın yönetici adresinin kontrolünü ele geçirdiğine inandığını ve konuyu araştırdığını söyledi.

solana merkezli borsa raydium 2 milyon dolarlik saldiri yasadi 2

Saldırganın, likidite havuzu (LP) token’lerini kontrollerine çekti. Zincir üstü verileri analiz eden ZachXBT, failin Ethereum’a 2 milyon dolardan fazla kripto para aktardığını tespit etti ve bu da saldırganın netleştirdiği fon miktarını ifade ediyor.

Bulgu, analitik firması Nansen tarafından da doğrulandı. Nansen, “Raydium likidite havuzlarından LP Havuzlarını boşaltan cüzdan, şu anda 1.6 milyon Solana (SOL) dahil olmak üzere 2.2 milyon doların üzerinde para aldı.” açıklamasını yaptı.

Güvenlik firması Otter, olayı bir hack saldırısı olarak nitelendirdi ve muhtemelen güvenliği ihlal edilmiş bir özel anahtar olduğunu söyledi. DeFiLlama’nın verilerine göre, Raydium hala 40 milyon dolardan fazla kripto varlığını elinde tutuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala