bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

Singapur’un İlk Lisanslı Kripto Borsası: Independent Reserve

independent reserve singapurda ilk lisansli kripto borsasi oldu

Kripto borsası Independent Reserve, bir ilki yaşadı ve Singapur‘un Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında tam lisans onayı alan ilk Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcısından (VASP’ler) biri oldu. Alınan lisansın kapsamı, borsaya devletin Ödeme Hizmetleri Yasası uyarınca, Singapur’da bir sanal varlık hizmet sağlayıcısı olarak işini yürütmesi için onay verecek.

Independent Reserve Singapur’da İlk Oldu

Borsa, yaptığı basın açıklamasına göre, yeni lisansının devlet içindeki büyüme çabalarını hızlandırmasına imkan tanıyacağını dile getirdi. Ayrıca bu hareket, Ağustos ayı başlarında düzenleyiciden prensipte onay almış olan borsayı takip ediyor.

Singapur’da lisans alabilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Lisans başvurusunda bulunan başvuru sahiplerinin; politikalarını, müşteri koruma prosedürlerini, uyumluluk yapılarını, piyasa manipülasyon önlemlerini gözden geçirmesi gerekiyor. Ayıca ‘Müşterinizi Tanıyın’ gerekliliği de mevcut.

independent reserve singapurda ilk lisansli kripto borsasi oldu 2

Independent Reserve CEO’su Adrian Przelozny, konu ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Adrian Przelozny:

İyi düzenlenmiş bir ortam hem yatırımcılara hem de kripto endüstrisi paydaşlarına fayda sağlayacak ve Singapur şu anda Asya’daki herhangi bir yargı yetkisinin en net ve en ayrıntılı lisans gereksinimlerine sahip.

Sidney merkezli borsa ilk olarak 2013 yılında mağaza açmıştı. Borsa hızla büyüyerek CoinJar, Swyftx ve Coinspot ile birlikte Avustralya’nın en tanınmış kripto pazarlarından biri haline gelmeyi başardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala