bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,871.65 6.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.69 3.57%
bnb
BNB (BNB) $ 582.72 2.17%
solana
Solana (SOL) $ 162.37 12.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518599 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459544 7.17%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156465 7.29%

Senatörler Warren ve Marshall, Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını Tanıttı

senatorler warren ve marshall kara para aklamayi onleme yasasini tanitti

Amerika Birleşik Devletleri Senatörleri Warren ve Marshall, dijital varlıkların kara para aklamayı önleme yasasını tanıttı. Teklif, cüzdan sağlayıcıları ve madenciler gibi kripto katılımcılarına müşterini tanı kuralları getiriyor.

ABD Senatörleri Yeni Kara Parayı Aklamayı Önleme Yasa Teklifini Tanıttı

Amerika Birleşik Devletleri Senatörleri Elizabeth Warren ve Roger Marshall, kripto para birimi aracılığıyla kara para aklama ve teröristlerin ve haydut ulusların finansmanını engellemek için bir yasa tasarısı sunuyorlar.

senatorler warren ve marshall kara para aklamayi onleme yasasini tanitti 2

Söz konusu yasa tasarısı, kanun haline gelirse, Dijital Varlık Kara Para Aklamayı Önleme Yasası, cüzdan sağlayıcılar ve madenciler gibi kripto katılımcılarına müşterini tanı (KYC) kuralları getirecek ve finansal kurumların, kara para aklamayı gizlemek için tasarlanmış araçlar olan dijital varlık karıştırıcılarla işlem yapmasını yasaklayacaktır.

Yasa aynı zamanda Mali Suçları Uygulama Ağı’nın (FinCEN), kurumların barındırılmayan cüzdanları (bir kripto para borsasına ya da başka bir üçüncü tarafa güvenmek yerine kullanıcının içerik üzerinde tam kontrole sahip olduğu cüzdanlar) içeren belirli işlemleri bildirmesini gerektiren önerilen bir kuralı uygulamasına izin verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala