bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,186.32 7.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,873.65 5.96%
bnb
BNB (BNB) $ 549.22 6.41%
solana
Solana (SOL) $ 121.02 7.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488352 3.03%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.430788 2.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123528 11.26%

Senatör, Kripto Dolandırıcılığının Suç Sayılmasını İstedi

senator kripto dolandiriciliginin suc sayilmasini istedi

Kripto para dolandırıcılıklarının artmaya devam etmesiyle birlikte devletler bu dolandırıcılıkların önüne geçmesi için çeşitli adımlar atıyor. Özellikle kısa bir süre önce gerçekleşen Axie Infinity oyunundan 622 milyon dolarlık varlığın çalınması sonrasında New York’lu bir senatör, kripto para dolandırıcılığının önüne geçilmesi için kripto dolandırıcılığının suç sayılmasını talep etti.

Kripto Dolandırıcılığının Suç Sayılması İçin Harekete Geçildi

New York Eyalet Senatörü Kevin Thomas, sanal token dağıtımı, özel anahtarların kötü niyetlerle kullanılması ve kripto projelerinin gizli çıkarlara alet edilmesinin suç satılması gerektiğini belirtti. Tasarı dolandırıcılığın gerekçelerini tanımlayacak ve bu eylemleri gerçekleştiren kişileri suçlu kabul ederek ilgili kişilere yaptırım uygulanacak. Tasarı özellikle yatırımcıları dolandırmayı hedefleyen proje ve şirketlere yaptırım uygulanmasına odaklanıyor.

senator kripto dolandiriciliginin suc sayilmasini istedi 2

Senatör Thomas, tasarının uygulamaya alınmasıyla birlikte kripto sektöründeki suçlara karşı oluşturulacak olan net bir kılavuzun yayımlanacağını düşünüyor. Tasarıyla birlikte kripto sektöründe işlem yapan şirketlerin internet sitelerinde ellerinde bulundurdukları varlıkların tam sayısının gösterilmesi reddeden geliştiricilerin de dolandırıcı sayılmasını da istiyor. Senatör Thomas’ın tasarısı şimdilik komite tarafından gözden geçiriliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala